Освоївши цей рецепт, можна без праці готувати будь похідної.
Інгредієнти
Свинина ребро – 500 р. | |
Капуста – 200 р. | |
Картопля – 500 р. | |
Морква – 150 р. | |
Буряк – 400 р. | |
Солодкий перець – 2 шт. | |
Цибуля – 100 р. | |
Часник – 1крупная долька | |
Сало – 20 р. | |
Томатна паста – 90 р. | |
Масло вершкове або рослинне – 25-35 г/мл | |
Сіль – 1 ст. л | |
Спеції – 1 р. | |
Лавровий лист – 2 шт. |
Український борщ з пампушками.
Я його люблю і нічого з собою вдіяти не можу – це про борщ. Він ніколи мені не набридає.
Готую його практично всіма відомими способами і варіантами – гарячий, холодний, синій, червоний, зелений, з будь-яким видом м’яса і риби або консервами, однаково гарний і пісний, і з квасолею, а від аромату борщику з білими грибами, голова йде обертом!
Але сьогодні класика – український борщ з пампушками, єдине я не буду додавати борошно, хоч вона і впливає на колір і консистенцію, але я не люблю її в борщі.
Покроковий рецепт
Для шести порцій візьмемо:
Вказана вага не очищених овочів.
Може знадобитися оцет, все залежить від смаку пасти.
Готуємо бульйон з м’яса.
Картопля режим великим брусочком, капусту шаткуємо, всі інші овочі поріжемо соломкою.
Буряк потрібно припустити на олії до напівготовності з томатним пюре і частиною бульйону.
Цибулю і моркву спассировать.
У готовий бульйон кладемо картоплю, через 10 хв. нарізану капусту разом із солодким перцем, а ще через 15 буряк і овочеву пасеровку. За п’ять хвилин до готовності потрібно додати спеції і добре посолити борщ.
Після виключення додаємо часникову пасту, так збережеться аромат часнику. Для її приготування досить перетерти в ступці часник і сало, до отримання кремоподібній маси.
Даємо червоного борщу настоятися 15 – 20 хвилин і можна подавати зі свіжими часниковими пампушками, молодим зеленим луком і сметаною. Приємного апетиту!