Улюблена ароматна морква по-корейськи з кисло-солодким смаком

Улюблена ароматна морква по-корейськи з кисло-солодким смаком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ароматну, з часничком в ніжному соусі, морквину по-корейськи подаю як самостійне блюдо або як складовий компонент основного. А під чорний хлібець або грінки – ммм, пальчики оближеш!

Інгредієнти

Морква – 0,7 кг В ідеалі довга і солодка, у мене звичайна
Цукор – 2 ст. ложки без гірки
Часник – 4 великих зубчики
Оцет яблучний – 2,5 ст. ложки
Рослинне масло – 70 мл
Сіль – 1 ч. л. без гірки
Базилік сухий – 1 ч. л. без гірки

Як приготувати Улюблена ароматна морква по-корейськи з кисло-солодким смаком

Морква по-корейськи обожнюю з дитинства, їм її в будь-який час року: і з настанням холодів, і влітку. Але історично склалося так, що її завжди купувала у кореянок на ринку, і все б нічого, але їх морквина пересыщена прянощами і надто гостра. Тому довелося шукати свій рецепт, перепробувала кілька, поки моя свекруха не поділилася своїм фірмовим)
Я внесла деякі правки і зробила “під нашу сім’ю”, зупинившись на цьому рецепті.
Морква готується досить просто, але, як у кожної господині, і у мене є невеликі секрети. Готова ділитися з Вами 😉

Покроковий рецепт




Самий трудомісткий для мене процес в приготуванні вкуснющей морквини по-корейськи – це власне нарізка на спеціальній тертці, тому що у мене вона дерев’яна і завжди забивається. В цей раз у мене з’явився помічник (3_х річний синуля) і натерти моркву вдалося набагато швидше з жартами і грою)
Натерли моркву в каструлю, де зручно перемішувати і маринувати.
Після того як натерли, залишаємо в каструлі на 2-3 хвилини, щоб вона пустила сік. Сюди ж додаємо 2 ст. ложки цукру без гірки і 2,5 ст. ложки яблучного оцту, все добре перемішуємо.





У каструльку насипаємо сіль, базилік (Ви можете класти суміш перців або будь-яких прянощів – політ фантазії), наливаємо олію і ставимо на маленький вогонь.
А тепер секрет перший – часник я натираю на дрібній тертці, а не тисну через часникодавку. Так часник виділяє більше соку і крупинки краще просочують морквину.
Натертий на дрібну тертку часник додаю в сотейник до рослинного масла і не доводжу до кипіння, на кухні стоїть АРОМАТИЩЕ, викликане міксом базиліка і часнику. Цю суміш виливаю в моркву і перемішую.





Утрамбовую і накриваю пергаментом. Зверху ставлю важку піалу і в холодильник. Морква перемішую кожні пару годин і знову ставлю під прес. В ідеалі морква повинна маринуватися 24 години, але за 12 годин морква готова.
Смажимо грінки з чорного хліба і уплітаємо ту морквину, а ще кладемо її в лаваш – дуже смачно!
Приємного апетиту!