Узвар

Узвар – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Узвар – легендарний напій, який є не просто частиною кулінарної культури, але і обрядовим напоєм. Його подають на стіл на релігійні свята. А в повсякденному побуті узвар – прекрасний засіб поповнити запас вітамінів і мінеральних речовин в зимовий час, коли натуральних фруктів і ягід немає або вони дороги. Готують Узвар із сушених яблук, груш, слив, абрикосів, винограду. Іноді до них додають більш екзотичні фрукти – інжир, фініки або сушений персик. Від цього напій виходить більш солодким, але втрачає свій особливий характерний традиційний смак. Обов’язковою умовою для правильного приготування узвару є тривалий наполягання розварених фруктів в отриманому відварі. Таким чином всі корисні речовини переходять із сухофруктів в напій.

Покроковий рецепт