Варене сало в домашніх умовах

Варене сало в домашніх умовах – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Візьміть невеликий шматок сала с проріззю, такий як на фото, бажано вибирати такі шматочки, в яких більше м’яса, а не сала. Промийте сало, обсушіть.

Невелику моркву наріжте соломкою, а також наріжте соломкою кілька часточок часнику.

Нашаткуйте свиняче сало часником та морквою, як показано на фото.

Зверху щедро посипте сало сіллю і чорним меленим перцем. Перцю не шкодуйте, готовий продукт не буде гірким, повірте, перець надає йому пікантності.

Після цього запакуйте сало в два поліетиленових пакета, щоб не порвалися і варіть в киплячій воді приблизно 2-2.5 години в залежності від того, яке сало. Якщо сало м’яке, то двох годин буде достатньо, якщо його шкіра тверда, тоді необхідно проварити сало протягом 2.5-3 години.

Після закінчення варіння, викладіть сало на тарілку, зніміть пакети і злийте жир в окремий посуд, якщо не встигнете, і жир охолоне, доведеться потім його відшкрібати. Подавати до столу готову варену корейку можна і в гарячому, а краще всього в холодному вигляді, після охолодження в холодильнику. Відмінно поєднується з гірчицею і аджикою. Приємного апетиту!