Солодке, гарне варення з гарбуза стане прикрасою Вашого столу.
Інгредієнти
Гарбуз – 1 кг-1,2 кг | |
Лимон – 1-2 | |
Апельсин – 1-2 | |
Цукор – 800 грам | |
Мед – 0.5 склянки |
Гарбуз – чарівний овоч. Вона добре зберігається, не вибаглива при вирощуванні, дуже корисна. Що з неї можна приготувати? По-моєму, простіше сказати, що не можна. Сік, оладки, запіканка, десерти, начинки. Цей оранжевий овоч здатний на багато що. Сьогодні я буду варити з неї смачне варення.
Покроковий рецепт
Для початку очищаю від шкірки гарбуз від шкірки. Мою цитруси
Ріжу її на часточки. Все залежить від Вашого смаку. Можна дрібні чи великі. Цитруси теж розрізаю. Разом з цедрою. Ви можете її зрізати і висушити. А потім додавати в чай. Дуже смачно. Ссыпаю шматочки апельсина і лимона в миску з порізаної гарбузом.
Засипаю цукром, розмішую і ставлю на 4 години. Суміш повинна дати сік.
Настоявшуюся гарбуз відправляю в каструлю і варю 30 хвилин після закипання на слабкому вогні. Моє варення періодично помішую, адже воно може підгоріти. І це позначиться на його смак.
Додаю мед в гаряче варення, добре розмішую. Він додасть варенню приємний аромат. Але якщо у Вас алергія на цей інгредієнт, то можна обійтися і без нього.
Акуратно варення розливаю по скляним банкам, закатую. Варення з гарбуза з медом «Жовта казка» готово, я обов’язково відразу наливаю його в тарілочку для проби. Зберігаю його в підпілля або в прохолодному місці. Воно особливо добре зимовим вечором.