Процес варіння не складний, але трудомісткий. Акуратно промивають всю суницю, обсушують, видаляючи чашолистки.
Ягоди засипають 0,9 кг цукру (половина від необхідного для ласощі кількості), відставляють приблизно на 8 годин.
Пелюстки промивають у проточній воді, потім обсушують, акуратно розклавши на серветках або паперових рушниках.
Варять окремо сироп з решти цукру і необхідної кількості води (150 мл). Додають в рідину лимонну кислоту з рожевими пелюстками. Суміш кип’ятять.
Викладають суницю в сироп, томят на середньому вогні 5 хвилин. Готову суміш охолоджують, потім знову ставлять на плиту, дають закипіти, проварюють 10 хвилин.
Банки і кришки стерилізують. Гаряче варення з суниці з пелюстками троянд розкладають по ємностях, щільно закривають. До остигання банки перевертають, накривають покривалом.