Вегетаріанський салат з рисової локшини з горошком

Вегетаріанський салат з рисової локшини з горошком – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це освіжаючий вегетаріанський обідній салат! Рисова локшина легка, горошок надає страві контраст, а маринад надає особливий та вишуканий смак.

Покроковий рецепт

Рисову локшину відварити за інструкцією, потім перекласти її на друшляк. Відкласти в сторону і дати стекти зайвій воді. По закінченні часу, рисову локшину перекласти в глибокий салатник.

Приготувати заздалегідь маринад. У склянці або невеликій чашці змішайте рибний соус, сік лайма, гострий соус чилі і цукор. Перемішайте все, щоб цукор розчинився. Відкладіть маринад в бік.

Червоний цибулю почистити, порізати не дуже. У сотейник налити трохи олії і обсмажити порізану цибулю. Сюди ж закинути очищений, дрібно посічену або чавлений (через чеснокодавку) часник. Смажте часник і цибулю протягом 2 хвилин.

Потім до цибулі і часнику додайте заморожений горох. Добре перемішайте і тушкуйте ще 2 хвилини. Далі, вилийте маринад з рибного соусу, який ви приготували раннє. Розмішайте все як слід. Готуйте горох ще хвилину, а потім вимкніть вогонь.

З’єднайте горох і локшину, нарізаний зелена цибуля і насіння маку, перемішайте. Ну ось і готовий холодний салат з рисової локшини з горохом і освіжаючим, пряним тайським маринадом …

Розкладіть салат по глибоких мисках, прикрасити подрібненим солоним арахісом і зеленню. Приємного апетиту!