Для того, щоб вершковий десерт вийшов дуже смачним, його потрібно правильно приготувати. Рецепт вершкового лимонно-полуничний десерт нижче…
Інгредієнти
Для ніжного вершкового десерту | |
великий соковитий лимон – 2 шт. | |
тростинний цукровий пісок – 120 г | |
самі жирні вершки – 500 мл | |
Для соусу: | |
соковита добірна полуниця – 10 штук 2 відкласти для прикраси | |
пудра цукрова – 1,5 ч. ложки | |
червоне сухе вино – 1 ст. ложка | |
свіжі листочки м’яти для прикраси |
Для того, щоб вершковий десерт вийшов дуже смачним, його потрібно правильно приготувати. Так, наприклад, дуже важливо не лимонний сік вводити в вершки, а навпаки. Якщо знехтувати цією порадою і зробити навпаки, то вершки можуть відразу ж згорнутися.
Якщо ви готуєте цей десерт для дітей, виключіть вино з рецептури, від цього він (десерт) нітрохи не програє.
Покроковий рецепт
Зрізати як можна тонше у обох лимонів цедру і дрібно натерти її, а з соковитою лимонної м’якоті віджати сік, потім через дуже дрібне сито процідити його.
Підготувати каструлю невеликого розміру насипати в неї терту цедру лимона, додати цукровий пісок (за рецептурою або за смаком), влити необхідну кількість самих жирних вершків, все перемішати і довести вміст до стану кипіння, однак кип’ятити не слід.
У вільну посуд влити проціджений лимонний сік, ввести в нього тоненькою цівкою гарячі солодкі вершки, при цьому, лимонно-вершкову суміш необхідно безперервно збивати.
Як тільки лимонно-вершковий десерт стане густим, перекласти його однаковими порціями в келихи і на чотири години відправити в холодильник.
Полуницю промити, крупно порізати, збити в блендері. Додати цукрову пудру і червоне вино (смак стане більш цікавим), перемішати. *Якщо ви готуєте цей десерт для дітей, виключіть вино з рецептури.
Як тільки полуничний соус повністю буде готовий, полити їм застиглий лимонно-вершковий десерт, потім подавати приготоване ласощі до столу, прикрасивши його листочками м’яти та шматочками полуниці.