Вершковий лимонно-полуничний десерт

Вершковий лимонно-полуничний десерт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Зрізати як можна тонше у обох лимонів цедру і дрібно натерти її, а з соковитою лимонної м’якоті віджати сік, потім через дуже дрібне сито процідити його.

Підготувати каструлю невеликого розміру насипати в неї терту цедру лимона, додати цукровий пісок (за рецептурою або за смаком), влити необхідну кількість самих жирних вершків, все перемішати і довести вміст до стану кипіння, однак кип’ятити не слід.

У вільну посуд влити проціджений лимонний сік, ввести в нього тоненькою цівкою гарячі солодкі вершки, при цьому, лимонно-вершкову суміш необхідно безперервно збивати.

Як тільки лимонно-вершковий десерт стане густим, перекласти його однаковими порціями в келихи і на чотири години відправити в холодильник.

Полуницю промити, крупно порізати, збити в блендері. Додати цукрову пудру і червоне вино (смак стане більш цікавим), перемішати. *Якщо ви готуєте цей десерт для дітей, виключіть вино з рецептури.

Як тільки полуничний соус повністю буде готовий, полити їм застиглий лимонно-вершковий десерт, потім подавати приготоване ласощі до столу, прикрасивши його листочками м’яти та шматочками полуниці.