.
Інгредієнти
Вершки – 1 склянку (не менше 20% жирності) | |
Вершкове масло – 20 г | |
Борошно – 1 ст. л. | |
Мускатний горіх – 1/4 ч. л. |
Як приготувати Вершковий соус. Класичний рецепт
Класичний базовий вершковий соус, на основі якого можна створювати різні види соусів.
Покроковий рецепт
Борошно просіяти і обсмажити на сухій сковороді, помішуючи, до золотистого кольору.
У сковороду з борошном додати вершкового масла.
Перемішати, щоб не було грудок, зняти з вогню.
У маленьку каструльку вилити вершки підігріти. Додати обсмажене борошно з маслом. Зняти з вогню.
Додати щіпку мускатного горіха, перемішати. Остудити. Перелити соусник.
Подавати до столу. Приємного апетиту!