
Дуже смачний вершковий суп з фрикадельками у французькому стилі. Такий суп можна готувати кожен день, але і гостей почастувати не соромно. Готується швидко і зовсім нескладно.
200-250 курячого фаршу
                3-4 штуки картоплі
                1-2 моркви
                1 цибуля
                1 ст ложка борошна
                150 мл вершків (можна замінити домашньою сметаною)
                зелень петрушки
                лавровий лист, чорний перець, запашний перець
                вершкове масло для смаження.
Наливаємо в каструлю 1,5 літра води, ставимо на вогонь.
                Формуємо фрикадельки і укладаємо на змочену водою, обробну дошку.
                Як тільки вода закипіла, кладемо в неї фрикадельки.
                Картоплю нарізати часточками або так, як Вам подобається.
                Коли фрикадельки спливуть, знімаємо утворювався накип.
                Кладемо в каструлю картоплю.
                Ріжемо моркву кружечками, цибулю дрібним кубиком.
                Обсмажуємо їх на сковороді.
                Потім кладемо в суп засмажку.
                У вершки додаємо борошно, добре перемішати, щоб не було грудочок.
                Тонкою цівкою вливаємо в суп вершки і перемішуємо.
                Якщо Ви додаєте замість вершків густу сметану, розведіть її водою і потім додайте борошно.
                Приправляємо суп сіллю і спеціями.
                Даємо покипіти 3-5 хвилин.
                Кладемо в суп дрібно нарізану зелень.
                Вимикаємо. Накриваємо кришкою, даємо постояти 5 хвилин.
                Подати суп можна з грінкою намазала плавленим сиром.
