Легкий у приготуванні незвичайний і корисний пиріг.
Інгредієнти
яйця – 2 шт | |
молоко – 1/2 ст | |
борошно пшенична – 1/2 ст | |
борошно житнє – 1/2 ст | |
сода – 1/2 ч. ложки | |
сіль, цукор – за смаком | |
картопля – 3 шт | |
цибуля – 1 шт | |
масло рослинне – 2 ст. ложки | |
зелень кропу – за смаком | |
майонез – 1 ч. ложка | |
сметана – 1 ч. мложка | |
маргарин – 50 гр |
Цей рецепт зацікавить усіх, кому не рекомендована пшеничне борошно і картопляне пюре,а також усіх, хто цікавиться здоровим харчуванням. Пиріг готується легко ,виходить смачним і корисним.
Покроковий рецепт
Яйця змішати з молоком,додати соду, погасити її оцтом 3%. Додати по щіпці солі і цукру.
Додати пшеничне борошно, перемішати, потім житнє борошно, перемішати.
У тісто додати рослинне масло, перемішати.
Я користуюся для випічки важкої бабусиної формою, тому її змащую маргарином, присипаю трохи борошном. Можна використовувати сучасні форми, і обійтися без змащення. У форму вилити тісто рівним шаром.
Цибулю нарізати півкільцями і викласти на тісто.
Картоплю нарізати, посолити, посипати зеленню кропу, додати майонез і сметану і все перемішати. Викласти на тісто рівним шаром.Відправляємо в розігріту духовку на 1 годину.Ну ось і все, через годину наш пиріг готовий.