Відкритий картопляний пиріг з житнім борошном

Відкритий картопляний пиріг з житнім борошном – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Легкий у приготуванні незвичайний і корисний пиріг.

Інгредієнти

яйця – 2 шт
молоко – 1/2 ст
борошно пшенична – 1/2 ст
борошно житнє – 1/2 ст
сода – 1/2 ч. ложки
сіль, цукор – за смаком
картопля – 3 шт
цибуля – 1 шт
масло рослинне – 2 ст. ложки
зелень кропу – за смаком
майонез – 1 ч. ложка
сметана – 1 ч. мложка
маргарин – 50 гр

Як приготувати Відкритий картопляний пиріг з житнім борошном

Цей рецепт зацікавить усіх, кому не рекомендована пшеничне борошно і картопляне пюре,а також усіх, хто цікавиться здоровим харчуванням. Пиріг готується легко ,виходить смачним і корисним.

Покроковий рецепт


Яйця змішати з молоком,додати соду, погасити її оцтом 3%. Додати по щіпці солі і цукру.


Додати пшеничне борошно, перемішати, потім житнє борошно, перемішати.

У тісто додати рослинне масло, перемішати.



Я користуюся для випічки важкої бабусиної формою, тому її змащую маргарином, присипаю трохи борошном. Можна використовувати сучасні форми, і обійтися без змащення. У форму вилити тісто рівним шаром.

Цибулю нарізати півкільцями і викласти на тісто.


Картоплю нарізати, посолити, посипати зеленню кропу, додати майонез і сметану і все перемішати. Викласти на тісто рівним шаром.Відправляємо в розігріту духовку на 1 годину.Ну ось і все, через годину наш пиріг готовий.