Відкритий пай з грушами

Відкритий пай з грушами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Стиглі плоди можна використовувати не тільки для різних заготовок на зиму. Вони прекрасні в якості начинки для пиріжків і навіть пирогів.

Покроковий рецепт

З борошна, сметани, цукру і масла замішують круте тісто. Його розгортають так, щоб можна було вистелити не тільки дно, але і стінки круглої форми (форма не висока), промазаної маслом.

У груш видаляють насіннєві коробки, нарізають тонкими скибочками по колу викладають їх на тісто (якщо форма висока, можна викласти один шар).

Зверху присипають ваніліном. Випікають при середній температурі, приблизно 180 градусів до готовності.

Окремо готується желейна суміш. Желатин попередньо розчиняють у холодній воді. Вливають його в сироп, кладуть лимонну кислоту і відставляють до придбання масою в’язкість меду.

А можна просто полити сиропом, якщо у вас є.

Готову основу пирога охолоджують і потім груші заливають желейної масою (сиропом). Ставлять пай в холодильник, поки желе не стане твердим.