Вінегрет – досить просте блюдо для готування. Готується він з варених овочів з додаванням консервованого горошку. Гарний у вживанні і на наступний день.
Інгредієнти
Цукрові буряки – 800 грам | |
Картопля – 800 грам | |
Морква – 250 грам | |
Огірок маринований – 300 грам | |
Зелений горошок – 1 банку | |
Цибуля ріпчаста – 0,5 цибулинки | |
Для заправки: | |
Масло рослинне – 5 столових ложок | |
Оцет (9%) – 3 столових ложки | |
Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка | |
Перець мелений – 0,5 чайної ложки | |
Кріп – пару гілочок |
Хоча б раз в місяць в будь-якій сім’ї готують таку страву як вінегрет. Досить просте блюдо для готування. Про рецепті приготування цього не складного страви під назвою вінегрет ми і розповімо Вам далі.
Покроковий рецепт
Підготуємо овочі!
В ідеалі добре було б зварити овочі в пароварці, але якщо її немає, то дістаємо велику каструлю. Почистимо буряк, картопля і морква. У каструлю наливаємо воду. Ставимо на плиту. Закидаємо в воду почищені овочі. Варимо до кінцевої готовності.
По готовності, остудимо варені овочі і наріжемо ножиком на досці дрібними кубиками. Також необхідно дрібно нарізати мариновані огірки, і ріпчаста цибуля. При цьому цибуля буде потрібно обшпарити окропом, що б той перестав гірчити.
Сформуємо готову страву!
Беремо глибоку тарілку і викладаємо підготовлені овочі. Додаємо консервований зелений горошок. Ретельно перемішуємо.
Заправляємо вінегрет. Для цього необхідно в окремій ємності змішати гірчицю, оцет, рослинне масло і перець. Додати трохи рубленого кропу. Отриманим складом заправляємо вінегрет. Тепер перемішаємо вінегрет і він готовий! Ми рекомендуємо вінегрет вживати з другими м’ясними стравами. Ми бажаємо Вам приємного апетиту!