Напій з перших вісників літа – кульбаб, вино з кульбаб.
Інгредієнти
апельсин – 2 шт | |
лимон – 2 шт | |
цукровий пісок – 1,5 кг | |
родзинки – 150 г | |
кульбабки – пелюстки |
Казковий напій можна отримати з перших вісників літа – кульбаби. Ця квітка подарує всі аромати і фарби чудової пори року. Вино з кульбаб – це не яскравий епітет і не гіпербола. Це чудовий алкоголь з незабутнім смаком. Для вас це відкриття? Зараз ми розповімо вам рецепт приготування вина з кульбаб. Про нього ми дізналися від народної цілительки. Тому можна сміливо заявити, що це не просто звичайний рецепт чергового алкогольного напою. У вас вийде даний цілюще «зілля».
Покроковий рецепт
Рецепт приготування незрівнянного вина з кульбаб…
Для напою ми будемо брати тільки зрілі квіточки. Як дізнатися, чи готовий кульбаба потрапити у ваше вино? Для цього трошки похулиганим. Спробуйте висмикнути з квіточки пучок пелюсток. Якщо він без праці «розлучається» з ними – значить, сміливо відправляйте пелюстки в ємність. А ось якщо квітка пручається, не хоче віддавати нам жовті пелюсточки – він не дозрів до домашнього приготування з нього напою. Сировина для нашого вина з кульбаб ми зібрали. Тепер залишилося дізнатися, як готувати цілюще «зілля». Адже весь сенс полягає не в тому, з чого зробити напій, а як саме його приготувати.
Найкраще над вином з кульбаб почати чаклувати прямо на галявині, де ростуть ці жовті «курчата». Тому візьміть з собою скляну ємність і дерев’яний товкач. Також стане у нагоді цукор. На полі зриваємо зрілі пелюстки і відправляємо їх у нашу банку. Сировину потрібно пересипати цукром і утрамбовувати товкачиком. Коли набереться ціла банку, можна йти додому. Там потрібно поставити ємність в темне місце на три доби. За цей час кульбаби сильно сядуть – а значить, пора повторити процес збору сировини.
Після того, як ви знову повністю наповнили банку, залийте вміст попередньо перевареною водою.
Цілком достатньо півлітра рідини. Залиште ємність в темне місце на 4 дні. Тепер необхідно процідити сусло, при цьому ретельно віджати пелюстки.
Додайте в напій родзинки. Бажано вибрати синій сорт. Ні в якому разі не мийте родзинки. На його поверхні «живуть» дріжджі, за рахунок яких і буде відбуватися процес бродіння. У ємність вичавіть сік апельсинів.
Віджаті пелюстки потрібно залити водою, а через 2 дні процідити і додати рідину в наше вино з кульбаб. Також відправте туди цедру і сік від лимонів.
Скляну ємність по технології необхідно поставити в темне, а головне, тепле місце. На банку потрібно натягнути гумову рукавичку, з попередньо проколоті пальцем. Дірочка повинна бути зовсім маленька, тому ми проколем її звичайної голочкою.
Процес бродіння закінчиться тоді, коли рукавичка здується і впаде. Це відбудеться приблизно за місяць. Тепер потрібно вкрай акуратно перелити домашнє вино з допомогою гумової трубочки (ми беремо трубку від крапельниці). Бажано не зачіпати осад – він нам не знадобиться, до того ж може здорово зіпсувати смак вина. Залишилося останній раз процідити наш витвір мистецтва і закупорити його в пляшки.