Вишневе варення з горіхами

Вишневе варення з горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Варення з вишні і фундука – справжня знахідка для ласуни. Для його приготування не потрібно дорогих продуктів і особливих кулінарних навичок.

Покроковий рецепт

Перебираємо вишні, видаляємо кісточки і хвостики.
Після того як вишня буде очищена, слід засипати її цукром і додати корицю з бадьяном. Залишаємо вишню зі спеціями мінімум на 2-3 години.

Готуємо фундук. Горіх розсипаємо на деко і відправляємо в духовку на 10-15 хвилин, при температурі 140-160 градусів. По закінченню часу пересипте фундук у вологе, кухонне рушник. Таким чином, фундук отпотеет і швидко зійде шкірочка. Досить тільки потрясти. Горіх очищений слід розрізати на половинки за допомогою гострого ножа.

Через 2-3 години перемішайте вишню з цукром, і відправте на плиту кип’ятити. Доводити до кипіння на невеликому вогні. Знімайте піну. Після закипання залиште варення на плиті ще на 7-10 хвилин. За допомогою лопатки або шумівки витягніть ягоди, так щоб в посуді залишився один сироп зі спеціями. У сироп додаємо горіхи і залишаємо на середньому вогні до загусання.

Після того, як сироп з фундуком загусне, відправляємо в посуд вишню, і залишаємо на вогні 10-15 хвилин. Варення готове. Розкладіть по заздалегідь стерилізованим банкам і закатайте. Приємного апетиту.