Тим, хто любить вишукані і легкі салати, напевно сподобається ефектний новорічний фруктовий салат з сиром і горіхами.
Інгредієнти:
– червоні яблука солодкі великі (дві штуки);
– сир «Тильзитер» (37 р);
– коричневий цукровий пісок (за смаком);
– великі груші солодкого сорту м’які (дві штуки);
– зерниста гірчиця (34 м);
– волоські горіхи очищені (140 г);
– лимонний сік свіжовичавлений (23 мл);
– домашня сметана жирна (37 р);
– легкий майонез (120 г).
Процес приготування:
Кубиками нарізати сир «Тильзитер», перекласти його в прозорий салатник, далі промити фрукти, очистити їх від шкірки і насіння. Нарізати соковиті плоди невеликими кубиками, відправити в салатник, після цього можна приступити до приготування ніжного гірчичного соусу.
Підготувати миску, з’єднати в ній зернисту гірчицю зі сметаною і майонезом, насипати цукровий пісок за смаком, влити лимонний сік, збивати інгредієнти до отримання густої, ніжною і однорідної маси.
Відправити густу гірчичну заправку, перемішати святковий фруктовий салат, добре перемішати, відправити його приблизно на тридцять хвилин в холодильну камеру.
Насипати на сковорідку очищені волоські горіхи, при частому помішуванні обсмажувати до золотистого відтінку, потім остудити і порізати великим кухонним ножем або просто подрібнити блендером.
Вийняти їх холодильника фруктовий салат з сиром, присипати його волоськими горіхами, потім подавати до новорічного столу в якості самостійного блюда.