З нуту, морепродуктів і овочів можна приготувати вишуканий томатний суп, який рекомендується подавати з маленькими часниковими грінками.
Інгредієнти:
– тушка кальмара очищена (одна штука);
– варений або консервований нут (170 г);
– стебла селери (дві штуки);
– мідії (170 г);
– лимонний перець тонкомолотий (за смаком);
– консервовані томати (170 г);
– харчова гімалайська сіль (за смаком);
– салатний цибулю білий (120 г);
– маленькі часникові сухарики для подачі (за смаком);
– овочевий бульйон міцний (420 мл);
– морква (230 м);
– арахісове масло ароматне (26 мл);
– невеликі часточки часнику очищені (дві штуки).
Процес приготування:
Почистити і добре промити всі овочі, потім тонко нашаткувати стебла селери і салатний цибулю, нарізати півколами морква, що стосується часнику, то його потрібно дуже дрібно порубати.
Підготувати невелику товстостінну каструлю, влити в неї трохи арахісової олії, додати всі вищевказані подрібнені компоненти і при періодичному помішуванні обсмажувати їх приблизно шість хвилин.
Нарізати консервовані томати і відразу ж відправити їх в каструлю, ретельно перемішати і готувати ще п’ять хвилин, далі необхідно додати достатню кількість овочевого бульйону.
Варити томатний суп ще десять хвилин, потім за смаком насипати лимонний перець і сіль, потім додати всі морепродукти і варений або консервований нут. Продовжувати готувати томатний суп з морепродуктів і нутом ще сім хвилин, потім присипати приготоване блюдо зеленню і подавати його з маленькими часниковими грінками до столу.