Такий вітамінний салат чудово засвоюється, тому його рекомендується готувати частіше в літній час, а подавати таку страву рекомендується не на блюді, а в булці.
Інгредієнти:
– невеликі кульки моцарелли (десять штук);
– велика зелена редька (одна штука);
– булки з цільнозерновий борошна великі (дві штуки);
– варений яєчний білок (дві штуки);
– сметана середньої жирності (чотири ст. ложки);
– рубана свіжа петрушка (три ст. ложки);
– варений яєчний жовток (дві штуки);
– кухонна сіль (на свій смак).
Промиту свіжу петрушку необхідно порізати подрібніше, потім підготувати салатник і в нього викласти густу сметану, туди ж відправити і варені жовтки перетерти всі компоненти виделкою дуже ретельно. Порубати як можна дрібніше варений яєчний білок, потім з’єднати його з подрібненою петрушкою і відправити в салатник, далі редьку почистити і розрізати її на кілька частин, викласти в миску, туди ж влити холодну відфільтровану воду. Залишити у воді нарізану зелену редьку приблизно на п’ятнадцять хвилин, потім підсушити трохи цей овочі і натерти дрібніші. Відправити терту зелену редьку до рештою компонентів разом з моцарелою, нарізаною дрібно, посолити, потім розрізати обидві булки на половинки. Нижню частину кожної булочки змастити салатною сумішшю, закрити хлібобулочні вироби верхніми половинками, потім подавати приготований оригінальний салат до столу.