Чудовий і барвистий салат з капусти з морквою.
Інгредієнти
капуста, подрібнена – 2 чашки | |
капуста червона – 1/2 чашки | |
морква – 1 шт. | |
Для заправки: | |
майонез – 1 чашка | |
сидр-оцет – 2 столові ложки | |
цукор – 1/2 склянки або за смаком | |
сіль – 1 чайна ложка | |
перець мелений – 1/4 чайної ложки | |
лимонний сік – за бажанням |
Салати з білокачанної капусти – це корисне блюдо. Він наситить організм потрібними вітамінами. Даний варіант салату готується за лічені хвилини і є справжнім джерелом вітамінів.
Покроковий рецепт
1. Спочатку тонко капусту шаткують, перетирають її з сіллю і злегка віджимають.
2. Морква чистять і труть на крупній тертці.
3. Червону капусту дрібно шаткують (але її ми беремо зовсім не багато, так як вона більш груба порівняно з білокачанної).
4. Всі продукти змішують разом.
5. В якості заправки беруть класичний майонез. Змішують його з сидром, додають трохи солі, цукру і перцю за смаком. При бажанні в нього можна додати трохи лимонного соку. Заправляють цією сумішшю капустяний салат.
6. Подавати рекомендується охолодженим.