Смачний і корисний сніданок на швидку руку. Вівсяна каша на сніданок заряджає енергією на весь день.
Інгредієнти
Вівсянка – 1 стакан | |
Молоко – 2 склянки | |
Яблука – 1 штука | |
Мед – 1 столова ложка | |
Вершкове масло – 10 г |
Вівсяна каша зайняла гідне місце в меню сніданків у багатьох російських сімей. Ця каша має смак, який люблять дорослі і діти. У вівсянці міститься велика кількість вітамін: Е, А, РР, Н, вітаміни групи В, кальцій, цинк, магній, фосфор, калій, а також білки, жири й складні вуглеводи.
Каша вівсяна з молоком має приблизно 112 кал/100 гр продукту
Для приготування необхідно вибрати посуд з товстими стінками і не використовувати емальований, так як молоко в емальованому посуді часто прилипає до стінок. Для того щоб каша добре приготувалася, обполосніть ємність з холодною водою, після чого ставте на вогонь.
Знадобиться: молоко, вівсяна крупа, яблуко,мед, вершкове масло і гарний настрій.
Покроковий рецепт
Якщо хочете рідку кашу зготувати, то використовуйте більше молока і менше крупи. Для приготування густої каші досить 2 склянок молока і 1 склянки крупи.
Вливаєте молоко в ємність і всипаємо відразу вівсяну крупу. Готувати треба на повільному вогні,помішуючи ложкою, це виключить пригорання каші.
Нарізаємо яблуко на кубики чи можна натерти на тертці.
Як тільки вівсянка набухла, знімаємо кашу з вогню і перекладаємо в тарілку. Зверху посипаємо яблуком, додаємо мед і вершкове масло. За бажанням можна додати трохи цукру .
Каша готова. приємного апетиту і сонячного настрою!