Круп’яні картопляні котлети часто називають фальшивими. Ми приготуємо такі котлети, що навіть затяті м’ясоїди не зможуть відразу зрозуміти з чого вони приготовані
Інгредієнти
вівсяних пластівців – один стакан | |
ріпчаста цибуля – 1 головка | |
соняшникова олія – для смаження | |
картоплини – 5, середнього розміру | |
мелена паприка – 1/2 ч. ложки | |
сіль, перець – за вкуксу | |
панірувальні сухарі – 50 г | |
свіжа зелень – при подачі |
Для приготування нам знадобиться:
– один стакан вівсяних пластівців
– соняшникова олія
– цибуля ріпчаста
– 5 картоплини середнього розміру
– свіжа зелень
– мелена паприка
– сіль, перець
Покроковий рецепт
Нашинкуем дві цибулини. Розігріваємо на сковороді олію і пасеруємо цибулю до тих пір, поки він не стане м’яким. Коли цибульна пережарка готова, перекладаємо її в миску.
Очищаємо картоплини і натираємо їх на тертці. Викладаємо картоплю в миску з цибулею.
Подрібнюємо вівсянку в блендері. Додаємо в картопляну масу вівсяну муку.
Ретельно все перемішуємо, щоб пластівці просочилися вологою і маслом. Додаємо сіль, перець і трохи паприки. Ще раз перемішуємо і формуємо котлетки. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Обсмажуємо картопляні котлети на сковороді в достатній кількості соняшникової олії з двох сторін.
Оформляємо блюдо, притрусивши січеною зеленню. Приємного апетиту!