Перлина італійської кухні – в’ялені помідори. Корисна заготівля на зиму.
Інгредієнти
Помідори – 1 кілограм | |
Болгарський перець – 500 грам | |
Оливкова олія – 1 літр | |
Бальзамічний оцет – за смаком | |
Спеції – столових ложки Італійські трави, тархун, сухий часник | |
Сіль – за смаком |
Італійська закуска до будь-якої страви. Ароматні овочі можуть зберігатися в холодильнику не більше місяця. У стерилізованих банках пікантні помідори зберігають свіжість цілу зиму. В’ялені помідори можна додавати в піцу, пасту, а оливкове масло, яке залишиться в банку, можна використовувати для заправки салатів.
Другий варіант закуски зроблений на половину з болгарським перцем.
Покроковий рецепт
Помідори помити і розрізати на 4 частини.
Якщо на помідорах є воскове покриття – їх можна обшпарити окропом.
Деко змастити олією.
Викласти помідори, полити олією, посолити і посипати спеціями.
Відправити в духовку на 3 години на повільний вогонь з вентиляцією. Якщо в духовці немає такого режиму, то можна відкрити дверцята духовки.
Помити банки з содою та просушити.
Болгарський перець помити і очистити від насіння і плодоніжок.
Змастити маслом і спеціями. Трохи посолити і відправити в духовку на годину.
Дістати з духовки помідори і болгарський перець.
На дно банок насипати італійські трави і часник. Збризнути бальзамічним оцтом.
Щільно укласти помідори і перець у банки.
Налити до самого верху оливкова олія. Масло повинне покривати закуску до самого верху – так помідори не покриються цвіллю.
Банки перевернути і укутати до повного охолодження.
Закуску можна зберігати в холодильнику або будь-якому прохолодному місці.