Не займе у вас багато часу.
Інгредієнти
яйця – 3 | |
борошно – 1 склянка | |
цукор – 6 столових ложок | |
ванілін – 1 пакетик | |
яблука – 3 штуки | |
масло вершкове – змастити форму | |
сода, оцет – третина чайної ложки соди і чайна ложка оцту |
Цей рецепт дуже простий у приготуванні.
Покроковий рецепт
Для приготування пирога нам знадобитися:
яйця – три шт
борошно – один стакан
цукор – 6 столових ложок
ванілін – один пакетик
яблука – три штуки
третина чайної ложки соди і чайна ложка оцту
масло вершкове – щоб змастити форму
Для початку беремо яйця і додаємо їх в глибоку ємність, додаємо цукор, ванілін і починаємо збивати в густу і пишну піну. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Коли все збили, всипаємо борошно і акуратно розмішуємо що б не пошкодити бульбашки повітря в тісті. Потім нам потрібно додати соду. Але, перед цим нам потрібно її погасити оцтом. Висипаємо третина чайної ложки соди столову ложку і тримаючи її над самим тестом додаємо чайну ложку оцту. Сода буде піниться, шипіти і вибігати за краю ложки, вливаємо все це справа в наше тісто. Готове.
Йдемо далі, беремо наші яблука, ретельно миємо, і нарізаємо скибочками як показано на фото. Не товстими, що б вони добре пропеклися. Форму змащуємо маслом і викладаємо на дно яблука, потім заливаємо яблука тестом і ставимо в духовку на 20 хвилин. Духовку потрібно прогріти заздалегідь до 220 градусів. Перевірити готовий пиріг можете зубочисткою. Встромляючи її в тісто вона повинна залишатися сухою. Якщо ж на зубочистці залишки тіста, значить воно ще не пропеклося. Залиште тоді ще хвилин 10 максимум. Після приготування, викладаючи пиріг переверніть його яблуками вгору. Приємного вам апетиту.