Яблучний пиріг

Яблучний пиріг – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Не займе у вас багато часу.

Інгредієнти

яйця – 3
борошно – 1 склянка
цукор – 6 столових ложок
ванілін – 1 пакетик
яблука – 3 штуки
масло вершкове – змастити форму
сода, оцет – третина чайної ложки соди і чайна ложка оцту

Як приготувати Яблучний пиріг

Цей рецепт дуже простий у приготуванні.

Покроковий рецепт

Для приготування пирога нам знадобитися:

яйця – три шт

борошно – один стакан

цукор – 6 столових ложок

ванілін – один пакетик

яблука – три штуки

третина чайної ложки соди і чайна ложка оцту

масло вершкове – щоб змастити форму


Для початку беремо яйця і додаємо їх в глибоку ємність, додаємо цукор, ванілін і починаємо збивати в густу і пишну піну. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану. Коли все збили, всипаємо борошно і акуратно розмішуємо що б не пошкодити бульбашки повітря в тісті. Потім нам потрібно додати соду. Але, перед цим нам потрібно її погасити оцтом. Висипаємо третина чайної ложки соди столову ложку і тримаючи її над самим тестом додаємо чайну ложку оцту. Сода буде піниться, шипіти і вибігати за краю ложки, вливаємо все це справа в наше тісто. Готове.




Йдемо далі, беремо наші яблука, ретельно миємо, і нарізаємо скибочками як показано на фото. Не товстими, що б вони добре пропеклися. Форму змащуємо маслом і викладаємо на дно яблука, потім заливаємо яблука тестом і ставимо в духовку на 20 хвилин. Духовку потрібно прогріти заздалегідь до 220 градусів. Перевірити готовий пиріг можете зубочисткою. Встромляючи її в тісто вона повинна залишатися сухою. Якщо ж на зубочистці залишки тіста, значить воно ще не пропеклося. Залиште тоді ще хвилин 10 максимум. Після приготування, викладаючи пиріг переверніть його яблуками вгору. Приємного вам апетиту.