Яблучний пиріг під сметанним кремом

Яблучний пиріг під сметанним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ванільний аромат тіста і яблук огортає весь будинок. Неможливо дочекатися, коли пиріг приготується.

Інгредієнти

яблука великі – 3 шт
маргарин або вершкове масло – 100 г
цукор – 170 г
ванільний цукор – 2 ст. л.
курячі яйця – 2 шт
рисове борошно – 300 г
розпушувач – 1 ч. л.
сметана – 500 г

Як приготувати Яблучний пиріг під сметанним кремом

Пиріг не дивлячись на свою простоту володіє вишуканим смаком і ароматом. Інгредієнти використовуються звичайні, а страва виходить гідним святкового столу. А якщо приготувати такий пиріг своїм домашнім у звичайний вечір, подяки не буде межі. Кількість продуктів розрахована на форму 26 см в діаметрі.

Покроковий рецепт





Маргарин або вершкове масло розтираємо з цукром (70 м) і 1 ч. л. ванільного цукру. Додаємо яйця, ретельно все перемішуємо. Насипаємо до отриманої суміші борошно, змішану з розпушувачем (якщо немає рисової, підійде звичайна пшеничне). Замішуємо тісто.


Яблука очищаємо від шкірки і серцевини. Нарізаємо на невеликі часточки.

Тісто викладаємо у змащену форму. Тісто еластичне і легко розмазується по формі. Треба залишити трохи тіста для того, щоб зробити джгутики.

Зверху кладемо нарізані яблука і розрівнюємо їх.

З решти тіста робимо джгутики. Укладаємо їх зверху яблук.

Ставимо пиріг в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 25-30 хвилин.


Поки пиріг в духовці, робимо сметанний крем. Для цього змішуємо сметану і цукор, що залишився (100 г) і ванільний цукор з допомогою міксера.


Коли пиріг готовий, виймаємо його з духовки. Заливаємо гарячий пиріг сметанним кремом. Даємо охолонути, нарізаємо на шматочки і насолоджуємося прекрасним смаком. Можна додати корицю або подати страву з кулькою ванільного морозива.