Яблука сушені у електросушарці

Яблука сушені у електросушарці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо у вас великий врожай яблук, то найкращий спосіб зберегти його до зими це – висушити яблука. Яблука можна брати будь-якого сорту як і модель електросушарки.

Покроковий рецепт

1. Помити і очистити яблука від шкірки і серцевини (це зручно зробити спеціальними ножами див. на фото).

2. Нарізати упоперек кільцями товщиною 3-5мм. При такій товщині кілець готові яблука не будуть пересушеними, але зможуть зберегтися всю зиму.

3. Занурити в злегка підсолену воду на 3-5 хвилин, для того щоб яблука не потемніли під час сушіння і виглядали більш апетитними, коли висохнуть.

4. Викласти яблучні кільця на решітки електросушарки щільно, але щоб краї не заходили один на одного.

5. Поставити сушитися на температуру 45-55 градусів на 6-8 годин або до бажаної еластичності яблук. Можна через деякий час поміняти піддони місцями для більш рівномірного сушіння.

Сушені яблука можна зберігати у паперових або тканинних мішках у сухому прохолодному місці.