У холодну пору року вітаміни необхідні і дітям, і дорослим. Найбільше їх у звичних всім яблуках. І самий смачний і корисний десерт робиться теж з цих плодів – запікаємо яблука з сиром, і
Інгредієнти
Яйця курячі – 8-10 шт (твердих сортів) | |
Родзинки – 25 г | |
Чорнослив – 25 г | |
Сир – 100 г | |
Цукор – за смаком (залежно від кислоти яблук) | |
Ванілін – 1/2 пакета | |
Яйця курячі – 1 шт. | |
Яблука – 8-10 шт. |
У холодну пору року вітаміни необхідні і дітям, і дорослим. Найбільше їх у звичних всім яблуках. І самий смачний і корисний десерт робиться теж з цих плодів – запікаємо яблука з сиром, родзинками і чорносливом.
Покроковий рецепт
Процес запікання зажадає від вас 8-10 середніх кисло-солодких яблук твердого зимового сорту.
Для начинки візьміть родзинки, чорнослив, сир (50-ти грам буде достатньо), звичайний цукор-пісок і підлогу пакетика ванільного, одне сире яйце. Сир змішайте з яйцем, додайте туди порізаний шматочками чорнослив і родзинки. Не забудьте про цукор.
Спочатку робимо з яблук «стаканчики» для начинки.
Зріжте у плодів «кришечки» і чайною ложкою акуратно вийміть серцевину. Товщину бічних стінок залишайте за своїм розсудом, але смачніше коли вони не вузенькі.
Настав час начиняти яблучні «стаканчики» і ставити їх у духовку, розігріту до 150-200 градусів.
Готовність яблук потрібно перевіряти дерев’яною зубочисткою. Якщо вона легко протикає стінку плода, значить, десерт готовий.
Приємного апетиту!