Для підливи використовуємо стегнову частину курки, м’ясо трохи жирніше і не буде прісне на відміну від філейної частини. В підливу додайте і кісточки від стегна для насиченості смаку.
Інгредієнти
ячна каша – 300 гр. | |
стегна курячі – 4 шт. | |
морква – 1 шт. велика | |
часник – 3 зубки | |
сметана – 3 ст. л. | |
кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л. | |
рослинне масло – для смаження | |
сіль, перець, спеції – за смаком |
Про корисність каш можна говорити і міркувати дуже багато. Всі звикли до стандартних каш, таких як гречка, рис, кукурудзяна і манна, але хочу звернути Вашу увагу на ячну кашу, по виду можна сплутати з пшеничного, але вона світлішим за кольором і за смаком ще краще. Поєднується з медом, сухофруктами або ягодами на сніданок, а ось до обіду або вечері можна подати з підливкою з курки, рецепт якої зараз Вам опишу.
Покроковий рецепт
Крупу промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою і варимо згідно інструкції на упаковці, стандартне співвідношення 1:2.
Стегна ріжемо на шматочки 2-3 см, викладаємо обсмажуватися на сковорідку з невеликою кількістю масла на 3-4 хвилини, періодично помішуючи.
Обсмажене м’ясо складаємо в каструлю або казан і заливаємо невеликою кількістю води, ставимо кипіти на плиту.
Моркву і часник чистимо і ріжемо у довільній формі і відправляємо на сковорідку з олією трохи притушиться.
Додаємо сметану і розведений у склянці води крохмаль. Постійно не забувайте помішувати, так як швидко починає густіти і може пригоріти.
Після того як почне гуснути наша суміш, виливаємо її в каструлю до м’яса, приправляємо спеціями, накриваємо кришкою і доготавливаем 15-20 хвилин на невеликому вогні.
Готову кашу не змащуємо нічим, я навіть не солю, так як всі спеції є в підливі.
Подаємо до столу щедро полив підливою.
Приємного апетиту!