– 3 столові ложки цукрової пудри
– 1/2 пучка меліси лікарської або свіжої м’яти
1. Вимийте і обсушіть на ситі полуницю. Видаліть з кожної ягоди зелені хвостики. Великі ягоди полуниці розріжте навпіл або на 4 частини, невеликі залиште цілими.
2. Покладіть підготовлені ягоди полуниці в чисту миску, посипте їх цукровою пудрою і добре перемішайте.
3. Розріжте апельсини навпіл, з трьох апельсинів вичавити сік і полийте їм полуницю. Четвертий апельсин очистіть, зніміть шкірку (білі перегородки) з окремих часточок, видаліть кісточки і покладіть часточки в ту ж миску, в якій лежить полуниця.
4. Вимийте м’яту або мелісу під струменем холодної води. Покладіть листочки в миску з ягодами і фруктами. Приготовлені ягоди мінімум на ча поставте в холодильник, попередньо накрийте миску кришкою. Таку полуницю можна подавати як доповнення до інших десертів, наприклад, до морозиву. Крім того, її можна подавати і до кави.
В одній порції: 130 ккал/550 кДж; білки 2 г; жири 1 г; вуглеводи 25 р.