Як швидко очистити від лушпиння арахіс

Як швидко очистити арахіс від лушпиння – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Горіхи арахіс –

Як приготувати Як швидко очистити від лушпиння арахіс

Арахіс за звичкою називають земляним горіхом, але насправді він відноситься до бобовим культурам. Плоди арахісу – горішки, заховані під шорсткими товстими стінками шкаралупи, що нагадують за формою боби або горошок. У кожному такому стручку знаходиться за кілька горішків, обтягнутих рожевою або червоною шкіркою. Батьківщиною арахісу вважається Латинська Америка. Далі, він вже поширився до Азії, Африки та Північної Америки. Особливо арахіс прилюбился в США. Головним чином його застосовують в харчовій промисловості і роблять з нього арахісове масло. У воєнний час він швидко прижився в цій країні, так як він сам по собі дуже поживний і корисний, а зберігати і транспортувати його дуже легко і зручно.

В даний час часто відбуваються суперечки: корисний арахіс або шкідливий. Давайте зважимо всі за і проти.
Земляний горіх арахіс вживається в їжу як самостійне блюдо. Особливо часто ми можемо зустріти смажений солоний арахіс або смажений солодкий. Частенько, арахіс додають у кондитерські вироби, випічку, а останнім часом використовують і в приготуванні других страв у вигляді перемеленого горішка як панірування продуктів.

Користь арахісу безперечна, так як арахіс містить величезну кількість вітамінів, мікроелементів і ненасичених жирних кислот. Останні особливо корисні при дотриманні здорового способу життя і правильного дієтичного харчування. Для заправки салатів і взагалі в приготуванні різних страв, дієтологи рекомендують застосування арахісового масла. Харчова цінність арахісу висока. Калорійність арахісу 552 кКал. З них білі займають 105 кКал жири – 407 кКал, а вуглеводи – 40 кКал.

Покроковий рецепт

1-ий спосіб, найпопулярніший – обсмажування горіхів. Горіхи очистити від шкаралупи, викласти на розігріту суху сковороду і смажити, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою. Горіхи швидко підгорають, тому не залишайте сковороду без нагляду. Готові горіхи придбають світло-бежевий колір і вже в процесі смаження шкурка почне відставати від ядерець. Арахіс зніміть з вогню, остудіть, отшелушите. Якщо шкурка відходить погано, поверніть горішки на вогонь і підсмажте ще.

2 – ий спосіб. Якщо вам не хочеться возитися біля плити, висипте арахіс на деко і смажте в розігрітій до 200 градусів духовці 7-10 хвилин. Остудіть горішки, отшелушите.

3-й спосіб. Якщо ви не любите смажений арахіс, є інший спосіб. Горішки очистіть від шкаралупи, висипте в глибоку чашку і залийте окропом. Залиште на 5-10 хвилин.

Витягуючи арахіс з чашки, звільніть ядра горіхів від набряклою лушпиння. Застосовуйте за призначенням.