Це старий метод збереження ароматної зелені. Тим не менш, він як і раніше є кращим. Солити в цьому рецепті можна не тільки кріп,але і петрушку, розмарин, базилік, листя селери, цибулю і т. д.
Інгредієнти
кріп свіжий – на розсуд | |
сіль крупного помелу – на розсуд |
Цю зелень здорово використовувати в соусі для спагетті, до риби, в супі, для випічки хліба. Жорстких правил у солінні кропу немає, тому експериментуйте зі своїми власними травами, використовуючи які захочете!
Покроковий рецепт
Це найпростіший спосіб зберегти трави, які ви вирощуєте в зовсім городі.
У чисту скляну банку насипте невеликий шар солі, щоб покрити дно баночки.
Очистіть, вимийте і висушіть (!) кріп, видаліть всі товсті стебла (вони нам не знадобляться).
В банку по черзі шарами укладаєте гілочки кропу і сіль, поки банку не стане повною. Приберіть банку з кропом у прохолодне місце.
На наступний день ви помітите, що кріп втратив обсяг і банку заповнена лише наполовину. Продовжуйте додавати сіль і знову порізаний свіжий кріп, поки знову не заповніть банку. Кожен раз просолену зелень прибирайте в прохолодне місце. Кріп пустить трохи соку, це нормально, все йде за планом…
Зелень, приготовлена ці способом буде залишатися дивно свіжою і ароматною протягом декількох місяців.
Щоб використовувати кріп, просто візьміть необхідну кількість трав. Якщо в рецептурі вам не потрібна сіль, промийте гілочки кропу від солі під холодною водою.
При готуванні завжди враховуйте, що зелень у вас вже з сіллю!