Яловичина з квасолею в томатному соусі

Яловичина з квасолею в томатному соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Яловичина з квасолею дуже смачне і ситне блюдо для обіду або вечері, а ще прекрасне джерело білка.

Інгредієнти

квасоля – 200 гр.
яловичина – 500 гр.
цибуля ріпчаста – 1 шт.
морква – 2 шт.
спеції – за смаком.
томатний соус – 2ст.л.

Як приготувати Яловичина з квасолею в томатному соусі

Вперше побачила так приготовану квасолю з м’ясом в одному затишному ресторанчику в стилі латино. Називалося воно телятина по – кубинськи. Спробувала повторити вдома, і з тих пір, це одне з улюблених страв. В оригіналі використовувалася чорна квасоля, я ж беру будь-яку, в основному білу, свіжу яловичину, овочі, томатний соус і спеції. Тут важливо заздалегідь замочити квасолю, інакше страва буде готуватися дуже довго, і правильно приготувати м’ясо, воно має бути м’яким і ніжним. В результаті вийде дуже смачний і ситний обід або вечерю для всієї родини.

Покроковий рецепт

Замочіть квасолю на кілька годин, а краще на ніч. Чим довше вона постоїть у воді, тим менше вона буде варитися. Потім поставте її варитися.

М’ясо видаліть від прожилок і наріжте невеликими кубиками. Поставте на плиту сковорідку, налийте в неї рослинне масло і почніть обсмажувати м’ясо.

Цибулю і моркву почистіть, промийте під проточною водою і наріжте моркву кільцями, цибулю дрібним кубиком.

Коли м’ясо підрум’яниться, додайте нарізані овочі. Смажте, поки овочі не підрум’яняться.

Приправити м’ясо спеціями за смаком( сіль, паприка, перець чилі). Додайте томатний соус і 2 склянки води, перемішайте і тушкуйте ще 30 хвилин. Половина рідини повинна випаруватися. М’ясо повинно стати м’яким. Квасоля повинна повністю зваритися приблизно в один час з м’ясом.

Тепер змішайте м’ясо з квасолею в одній каструлі і тушкуйте ще 5 хвилин. В кінці додайте дрібно нарізану свіжу зелень. Ось і все готово. Приємного апетиту.