Яловичина з квасолею дуже смачне і ситне блюдо для обіду або вечері, а ще прекрасне джерело білка.
Інгредієнти
квасоля – 200 гр. | |
яловичина – 500 гр. | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
морква – 2 шт. | |
спеції – за смаком. | |
томатний соус – 2ст.л. |
Вперше побачила так приготовану квасолю з м’ясом в одному затишному ресторанчику в стилі латино. Називалося воно телятина по – кубинськи. Спробувала повторити вдома, і з тих пір, це одне з улюблених страв. В оригіналі використовувалася чорна квасоля, я ж беру будь-яку, в основному білу, свіжу яловичину, овочі, томатний соус і спеції. Тут важливо заздалегідь замочити квасолю, інакше страва буде готуватися дуже довго, і правильно приготувати м’ясо, воно має бути м’яким і ніжним. В результаті вийде дуже смачний і ситний обід або вечерю для всієї родини.
Покроковий рецепт
Замочіть квасолю на кілька годин, а краще на ніч. Чим довше вона постоїть у воді, тим менше вона буде варитися. Потім поставте її варитися.
М’ясо видаліть від прожилок і наріжте невеликими кубиками. Поставте на плиту сковорідку, налийте в неї рослинне масло і почніть обсмажувати м’ясо.
Цибулю і моркву почистіть, промийте під проточною водою і наріжте моркву кільцями, цибулю дрібним кубиком.
Коли м’ясо підрум’яниться, додайте нарізані овочі. Смажте, поки овочі не підрум’яняться.
Приправити м’ясо спеціями за смаком( сіль, паприка, перець чилі). Додайте томатний соус і 2 склянки води, перемішайте і тушкуйте ще 30 хвилин. Половина рідини повинна випаруватися. М’ясо повинно стати м’яким. Квасоля повинна повністю зваритися приблизно в один час з м’ясом.
Тепер змішайте м’ясо з квасолею в одній каструлі і тушкуйте ще 5 хвилин. В кінці додайте дрібно нарізану свіжу зелень. Ось і все готово. Приємного апетиту.