.
Інгредієнти
Морква – 3 шт маленьких, дрібно порізаних | |
Картопля – 2 шт, дрібно порізаних | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. | |
Зелений горошок – 1 стакан | |
Карі японська – 1/2 пакета | |
Листкове тісто – 1 упаковка | |
Вода – 3 склянки | |
Рослинна олія – 2 ст. л. |
Коли я була в Японії, я знайшла свою улюблену пекарню. Мені здавалося, що там печуть найсмачніший хліб у світі! Одне з кращих і улюблених мною страв були пиріжки, заповнені овочами, з ароматом японського каррі.
З листкового тіста завжди виходять повітряні та ніжні вироби, хоча і дуже калорійні. Так що, завжди доводиться контролювати кількість з’їдених булок, інакше, прощай фігура :-).
Приготування справжнього листкового тіста забирає багато часу, до того ж у приготуванні є свої правила і секрети, з чим мені не дуже хочеться зв’язуватися. Як давно я пробувала під чуйним наглядом подруги приготувати домашнє листкове тісто (вона кулінар). І мені все це не сподобалося, вже дуже довго, хоча тісто вийшло відмінне. Отже, я просто йду в магазин і купую готове листкове тісто. Воно завжди у мене є в запасі. А тепер давайте готувати?
Покроковий рецепт
Заздалегідь розігріти духовку до 350 F (180 С) градусів. Підготувати овочі, почистити і нарізати картоплю і моркву. Цибулю почистити, дрібно порізати.
У каструлі на середньому/сильному вогні розігріти олію, закинути цибулю. Пасерувати протягом 2 хвилин. Додати порізану картоплю, зелений горошок і моркву, смажити 5 хвилин.
Додати воду і довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити близько 15 хвилин.
Додати каррі, перемішати і варити ще 10 хвилин, не накриваючи кришкою (щоб рідина випаровувалася). Вся маса в каструлі повинна густіти. Зняти овочі з вогню, остудити.
Рівну поверхню присипати невеликою кількістю борошна. Розкачати листкове тісто товщиною в 2-3 мм і нарізати на прямокутники (з 1 аркуша повинно вийти 4 штуки). На верхню половину квадрата викласти приготовану суміш (так щоб вона займала 1/2 тесту, але не потрапляла на краю).
Накрити начинку вільної половинкою тіста і ущільнити краю (можна використовувати трохи води, щоб змочити краю і допомогти їм прилипнути). Деко вистелити пергаментним папером. Викласти на деко підготовлені пиріжки з овочами.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці ів протягом 20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. За 5 хвилин до готовності пиріжків, їх можна витягнути і змастити жовтком, потім знову поставити в духовку, для того щоб вони трохи підрум’янилися. Японські пиріжки з морквою і картоплею готові.
Приємного апетиту!