Японський перець, фарширований курячим мясом

Японський перець, фарширований курячим мясом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Одного разу побувавши в японському ресторані, я виявила це смачне блюдо!

Інгредієнти

Рослинна олія – 2 столові ложки
Фарш курячий – 200 г
Цибуля ріпчаста – 1/2 головки, дрібно нарізаного
Імбир – 1 чайна ложка тертого імбиру (можна замінити на сухий – 1,5 чайні ложки)
Часник – 1 зубчик, дрібно нарізаного
Саке – 1 столова ложка
Соєвий соус – 1/2 їдальні ложки
Сіль – 1/2 чайної ложки крупної солі (або 1/4 чайної ложки дрібної солі)
Перець – 20-25 шт перчика Shishito, розрізаного навпіл, очищеного від насіння
Для соусу:
Саке – 1 столова ложка
Мірін (рисове вино) – 3 столові ложки
Соєвий соус – 3 столові ложки
Цукор – 1 чайна ложка

Як приготувати Японський перець, фарширований курячим м’ясом

Основою страви є маленький зелений перець Shishito (Щищито), який начиняють курячим фаршем. Завжди думала, що цей гострий перчик, але виявилося, зовсім ні, навіть дуже смачний! Найголовніше видалити насіння. Перчик добре поєднується з соусами теріякі. На смак блюдо схоже на курячу котлету. Запікається фарширований перець у духовці. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1 велика тарілка, розрахована на 4-6 порцій.

Покроковий рецепт

Розігріти духовку до 350 F (180 С) градусів. Підготувати перчики. Перці гарненько помити, розрізати навпіл, видалити насіння і мембрани.

У сковороді на середньому /слабкому вогні розігріти рослинне масло. Обсмажити на ній 1 чайну ложку тертого імбиру, 1 зубчик часнику, дрібно нарізаного і 1/2 голівки дрібно нарізаного ріпчастої цибулі. Смажити все до прозорості цибулі. Перекласти суміш у тарілку і охолодити до кімнатної температури. У глибокій мисці змішати курячий фарш з остиглої часниково-цибулевої сумішшю, 1/2 їдальні ложки соєвого соусу і 1 столовою ложкою саке. Все добре перемішати руками.

За допомогою ножа або маленької ложки начинити перці фаршем. Перекласти фарширований японський перець Shishito на деко, вистелений фольгою або пергаментним папером (якщо будете використовувати фольгу, стеліть її матовою стороною вгору, щоб жар йшов поменше, інакше перці можуть згоріти). Випікати фаршировані перці 15-17 хвилин або до готовності курячого фаршу.

Тепер до перчикам приготуємо соус.
Змішати всі інгредієнти для соусу: 1 столову ложку саке, 3 столові ложки мирина (це солодке рисове вино), 3 столові ложки соєвого соусу і 1 чайну ложку цукру піску. Поставити чашу з інгредієнтами в мікрохвильову піч на 20-30 секунд, щоб розтопити цукор.

Потім змастіть кожен перчик приготованим соусом за допомогою кулінарної кисті. Якщо соус ще залишився, перелийте його в невелику миску і подавайте з перцями до столу. Він дуже підходить для цієї страви і додасть якусь пікантність. Подавайте японський фарширований перець м’ясом до столу. Приємного апетиту!