Можна подати як окрему страву, приправивши свіжою зеленню. Як гарнір до будь-якого виду м’ясних страв, а також додати до відвареної пасті. Смачно як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти
Морква – 1 штука (середнього розміру) | |
Цибулина – 1 штука (середня) | |
Помідор – 4 штуки дрібні | |
Перець болгарський – 2 штуки добре якщо різнобарвний | |
Кабачок або цукіні – 1 штука (великий) | |
Баклажан – 2 штуки (невеликі) | |
Сіль, лаврове листя, спеції, свіжа або сушена зелень – за смаком |
Восени, коли довго стояти біля плити не хочеться, та й часу особливого немає – можна приготувати універсальне блюдо з сезонних овочів. Чому універсальний? Тому що готуємо одне блюдо, а їмо потім кілька днів і з різною подачею, а також готувати можна як на сковороді, так і в мультиварці.
Покроковий рецепт
Овочі миємо та очищаємо від шкіри.
Цибулину дрібно нарізаємо на кубики.
Миту і очищену порцію морквини потрібно натерти на тертці (великої) або подрібнюємо блендером. Засипаємо овочі в чашу мультиварки, виходячи з моделі включаємо режим Гасіння або Рагу.
Додаємо помідор, заздалегідь нарізаний на кубики.
Слідом солодкий перець (теж кубики). Баклажан варто очистити від шкіри, нарізаємо такими ж кубиками, додаємо до основної маси.
Останнім засипаємо попередньо очищений і нарізаний також на кубики кабачок. Солимо, перчимо, додаємо за смаком зелень і приправи. Добре перемішуємо і залишаємо тушкувати до закінчення режиму приготування.