Інгредієнти: Курка (домашня) 400гр; Телятина-400гр; Вода 3л; Картопля 1кг; Морква 100гр; Корінь петрушки 30гр; Ріпчаста цибуля 20гр; Оливки (зелені) 180гр; Перець болгарський (яскраво-червоний) 1шт; Томатне пюре 5гр; вершкове Масло-50гр; Жовтки яєчні 4шт; Молоко 50гр; Лавровий лист(1шт), перець горошком (7шт) і сіль (20гр) для заправки Темні маслини, помідор, лимон для оформлення.
Як приготувати юшку Вогник: М’ясо курки і телятину помістити в каструлю, влити три літри води, після закипання зняти пінку, покласти перець, посолити і варити годину на дуже повільному вогні. Після цього вийняти телятину і до тих пір продовжувати варити бульйон, поки курка буде повністю готова.
М’ясо вийняти і нарізати скибочками. Кілька скибочок телятини відкласти в сторону, інше м’ясо повернути в бульйон. Корінь петрушки, картоплю, моркву, цибульку нашаткувати маленькими кубиками, перець болгарський півкільцями. Лавровий лист, підготовлені овочі і зелені маслини опустити в юшку і зварити.
Поки варяться овочі, приготувати льєзон. Для цього жовтки розтерти, додати молоко і прогріти суміш, не дозволяючи їй закипіти, розмішати з маслом.
Як тільки овочі будуть готові, викинути лавровий лист юшку заправити льезоном і томатним пюре.
Налити в глибоку тарілку юшку, зверху викласти залишилися скибочки телятини, прикрасити кружечками помідора, темними маслинами і лимоном. Замість хліба подати кулеб’яку.
Ще ця юшка готуватися з кнелями. Для цього варене м’ясо і розмочений білий сухар прокрутити в м’ясорубці або блендері, вбити сире яйце, вимішати. Чайною ложкою формувати кнелі і відразу опускати їх в каструлю з юшкою. Зробити це потрібно перед заправкою супу льезоном.