Рибний бульйон, приготований з голови товстолобика, відмінна основа для наваристої юшки.
Інгредієнти
голова риби (товстолобика) – 1 шт. | |
пшоно – 7 – 8 ст. л. | |
картопля – 4 – 5 шт. | |
гаряча кип’ячена вода – 4,5 – 5 л. | |
морква – 1 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
чорний перець – 5 – 6 горошин можна взяти запашний | |
лавровий лист – 2 – 3 шт. | |
лимонний сік – кілька крапель |
Товстолобика можна посмажити, згасити або запекти з овочами. Такі страви швидко зникають зі столу, рибка дуже смачна, ніжна і апетитна. Що залишилася після оброблення риби голова послужить відмінною основою для бульйону. Додавши трохи простих інгредієнтів, можна отримати чудове блюдо – юшку. Подати суп можна в гарячому, теплом або навіть в холодному вигляді, головне – додати зелені і кілька крапель свіжого соку лимона.
Покроковий рецепт
1. Збираємо необхідні інгредієнти, овочі миємо, голову вимочуємо в холодній воді.
2. Моркву чистимо, нарізаємо кільцями.
3. Цибулю крупно шаткуємо.
4. У велику каструлю покласти промиту риб’ячу голову, цибулю, моркву, горошки перцю і лаврушку. Щоб бульйон не почав гірчити, зябра обов’язково потрібно видалити.
5. Заливаємо водою з чайника, варимо до готовності (близько 30 хвилин).
6. Рибу витягуємо. Відправляємо В бульйон пшоно.
7. Поки крупа вариться, чистимо і шаткуємо соломкою картоплю, додаємо його в каструлю. Готуємо, поки пшоно не розвариться.
8. Перед подачею додаємо лимонний сік за смаком, посипаємо паприкою.