Дуже ситна і смачна юшка.
Інгредієнти
Сьомга свіжа (набір для юшки) – 500 гр | |
Картопля – 5 шт | |
Кріп – щіпка | |
Сіль – 1 чайна ложка | |
Морква – 1 шт | |
Цибуля – 1 шт | |
Помідор – 2 шт | |
Лавровий лист – 1 шт | |
Спеції для риби – щіпка |
Я допоможу вам приготувати дуже смачну юшку, без глобальних зусиль. Все просто і легко зробити.
Покроковий рецепт
Для приготування нам знадобляться наступні продукти:
Рибу очищаємо від луски, при необхідності, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо каструлю на повільний вогонь. Солимо й додаємо лавровий лист для аромату. Рибу варимо 20 хвилин, прикриваємо кришкою.
Промиваємо овочі в проточній воді. Картоплю очищаємо і ріжемо на невеликі кубики.
Морква так само чистимо і шаткуємо на дрібні шматочки.
Лук очищаємо і шаткуємо на дрібні кубики. Щоб цибуля менше “різав очі, періодично змочуйте ніж у воді.
Коли риба зварилася, її необхідно дістати з каструлі і дати охолонути. Краще поставити тарілку в холодне місце, щоб рибка охолола швидше.
У бульйон додаємо картоплю і варимо протягом 5 хвилин. Накриваємо кришкою.
Додаємо в каструлю до картоплі цибулю і моркву, додаємо кріп і спеції для риби. Спеції виберіть на свій смак і їх кількість. Якщо ви любите більш пікантні смаки, то не бійтеся додавати більше спеції.
Свіжі помідори, середньої величини, ріжемо дрібними кубиками і додаємо в каструлю. Варимо 15 хвилин.
Коли рибка охолоне, то приступаємо до її розбору. Відокремлюємо м’ясо від кісточок.
Додаємо очищені шматочки риби в бульйон. Варимо на повільному вогні протягом 10 хвилин. Вимикаємо вогонь і даємо вусі настоятися.
Подавати гарячою, присипаній свіжою зеленню. Для смаку додаю часточку лимона. приємного апетиту!