Свинячий або яловичий язик вважається делікатесним стравою з-за ніжною і м’якою текстурою з вишуканим смаком.
Покроковий рецепт
Сьогодні приготуємо вареної свинячої мова (можна і яловичий) для нарізки, але додамо до нього трохи святкової «родзинки».
Отже, для початку необхідно мова підготує, зачистити, прибрати зайве м’ясо. Помити і поставити варити. Мова закладаємо в каструлю, заливаємо прохолодною водою і на повільному вогні даємо закипіти. Як тільки з’явиться піна, знімаємо каструлю з вогню, воду виливаємо, мова промиваємо. В чисту каструлю знову закладаємо мову і заливаємо чистою водою. Даємо закипіти, потім для смаку в бульйон додаємо моркву, цибулю, корінь петрушки і стебло селери, перець горошок, лавровий лист, солимо.
Варимо свинячий язик 1-1,5 години.
Зварений язик викладаємо в дуже холодну воду, можна з льодом, кілька хвилин даємо охолонути. Після такої процедури мову легко чиститься. Вже почищену продукт знову кладемо в бульйон, щоб він взяв все з бульйону для смаку.
Окремо готую начинку. Я взяла плавлений сирок (щільний), натерла на дрібній тертці, додала часник і майонез. Трохи поперчила.
Остиглий мова розрізаю уздовж, але не до кінця. У розріз викладаю начинку і відправляю в холодильник на 1-1,5 години для застигання.
Нарізаю товстенькими шматочками і подаю на стіл. Мова добре поєднується з хріном або гірчицею.
Рекомендую приготувати закуску з мовою за моїм рецептом.
Приємного апетиту!