Ну, який святковий стіл, може бути без оселедчика? Тому, все більше і більше з’являються нові страви з цим, всіма улюбленим продуктом. Готуємо оселедчик на японський манер – російська рол з оселедця.
Інгредієнти
оселедець солона – 1 шт | |
сир вершковий м’який – 100 гр | |
свіжий огірок – 1 шт |
Для приготування цієї закуски нам знадобиться добре просолена оселедець, будь-який мякий вершковий сир і невеликий свіжий огірок. З мінімуму продуктів виходить дуже смачне і красиве блюдо, яке прикрасить будь-який стіл. А якщо його укласти на шматочки хліба, то це закуска відмінно підійде для шведського столу.
Покроковий рецепт
Чистимо оселедець від шкірки, видаляємо хребет і кісточки, відрізаємо голову і хвіст. Готове філе викладаємо на харчову плівку.
Філе оселедця трохи відбиваємо.
На філе викладаємо вершковий сир, намагаємося розподілити його рівномірно. Огірок нарізаємо тонкими смужками і укладаємо з краю філе.
Тепер, допомагаючи собі харчовою плівкою, акуратно скручуємо рулет, як можна щільніше фіксуємо плівкою, щоб рулет на розвалився. Відправляємо його в холодильник години на два.
Охолоджений рулет, звільняємо від харчової плівки.
Нарізаємо дуже гострим ножем на порції.
Викладаємо на тарілку, прикрашаємо на свій смак і подаємо на стіл. Приємного апетиту!