Головні переваги цих грінок в тому, що готуються дуже швидко і вже дуже вони смачні!
Інгредієнти
Хліб чорний – 250гр | |
Шпроти – 1 банка | |
Майонез – 70гр | |
Часник – 2 середніх зубчики | |
Мариновані огірки – 3 шт | |
Масло вершкове – 50гр |
Так уже повелося, що всі друзі і родичі збираються, в основному, у нас вдома. Природно, якщо планується застілля, я обов’язково готую щось смачненьке. І звичайно ж, побільше закусок, особливо якщо гості – друзі чоловіка. Їм бажано відразу подавати нарізки та інше, так як основних страв вони не чекають і починають перекидати по стопці-інший. І саме на аперитив я подаю їм ці чудові бутерброди. Відлітають на ура, клацають їх, як насіння.
Покроковий рецепт
Отже приступимо:
Необхідні продукти: хліб чорний (у мене бородинський), шпроти, огірки мариновані, майонез, часник, масло вершкове або якийсь ароматний спред, зелень для прикраси.
Продукти я зазвичай беру на око, ну і дивлячись на яку кількість людей будете готувати (бажано побільше).
Нарізаємо хліб, обсмажуємо його на сковороді з вершковим маслом до хрусткої скоринки.
Потрібну кількість майонезу викладаємо в чашку і видавлюємо туди часник.
Нарізаємо тонко мариновані огірки уздовж.
Далі, наші зажареные грінки намазуємо підготовленим майонезом.
Зверху на кожен шматок кладемо огірочок.
Відкриваємо банку зі шпротами і вкладаємо їх зверху на огірки. Якщо шпроти великі, то по одній цілком достатньо. В цей раз мені попалися дрібні, розмістила їх по дві. Всі! Прикрашаємо зеленню на ваш розсуд. Можете дрібно порубати і посипати нею, а можна по гілочці на кожен бутерброд покласти. В оформленні я додала свіжий огірок і помідор. Це для повної зручності наших чоловіків.
Приємного застілля!