Закусочні бутерброди зі шпротами

Закусочні бутерброди зі шпротами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Головні переваги цих грінок в тому, що готуються дуже швидко і вже дуже вони смачні!

Інгредієнти

Хліб чорний – 250гр
Шпроти – 1 банка
Майонез – 70гр
Часник – 2 середніх зубчики
Мариновані огірки – 3 шт
Масло вершкове – 50гр

Як приготувати Закусочні бутерброди зі шпротами

Так уже повелося, що всі друзі і родичі збираються, в основному, у нас вдома. Природно, якщо планується застілля, я обов’язково готую щось смачненьке. І звичайно ж, побільше закусок, особливо якщо гості – друзі чоловіка. Їм бажано відразу подавати нарізки та інше, так як основних страв вони не чекають і починають перекидати по стопці-інший. І саме на аперитив я подаю їм ці чудові бутерброди. Відлітають на ура, клацають їх, як насіння.

Покроковий рецепт

Отже приступимо:

Необхідні продукти: хліб чорний (у мене бородинський), шпроти, огірки мариновані, майонез, часник, масло вершкове або якийсь ароматний спред, зелень для прикраси.

Продукти я зазвичай беру на око, ну і дивлячись на яку кількість людей будете готувати (бажано побільше).

Нарізаємо хліб, обсмажуємо його на сковороді з вершковим маслом до хрусткої скоринки.

Потрібну кількість майонезу викладаємо в чашку і видавлюємо туди часник.

Нарізаємо тонко мариновані огірки уздовж.

Далі, наші зажареные грінки намазуємо підготовленим майонезом.

Зверху на кожен шматок кладемо огірочок.

Відкриваємо банку зі шпротами і вкладаємо їх зверху на огірки. Якщо шпроти великі, то по одній цілком достатньо. В цей раз мені попалися дрібні, розмістила їх по дві. Всі! Прикрашаємо зеленню на ваш розсуд. Можете дрібно порубати і посипати нею, а можна по гілочці на кожен бутерброд покласти. В оформленні я додала свіжий огірок і помідор. Це для повної зручності наших чоловіків.

Приємного застілля!