Закусочний гарнір – картопляний торт з тунцем

Закусочний гарнір – картопляний торт з тунцем – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку необхідно відварити очищені картопляні бульби в злегка підсоленій воді, як тільки картопля стане дуже м’якою і розсипчастою, пюрировать її товкачем або блендером. За необхідності в товчену картоплю додати ще трохи солі, а також вершкове масло, гарненько перемішати і залишити картопляне пюре в стороні до тих пір, поки воно не стане теплим.

Далі в остиглу картопляну масу насипати ароматну рубану зелень і подрібнений перець, після цього очистити курячі варені яйця і нарізати їх товстенькими кружечками.

Консервований тунець розім’яти виделкою і змішати з майонезом, перемішати дуже ретельно, далі на стіл поставити салатницю, обсяг якої повинен становити один літр. Зсередини застелити її харчовою плівкою, потім гарненько змастити маслом, викласти картопляну збиту масу з зеленню.

Сформувати стінки з картопляної маси, висота яких повинна доходити до самого краю салатника, центральну частину основи з картоплі утрамбувати так, щоб вийшло щось на зразок глибокої миски. На дно картопляної основи викласти спочатку шаром половину порції майонезній маси з тунцем, потім яєчні кружечки. Нарізати кільцями великими оливки і викласти їх поверх яєчного шару, зверху розкласти залишки майонезній суміші з тунцем. Далі всю листкову композицію закрити залишками маси з картоплі і на дві години поставити приготований картопляний закусочний торт у холодильну камеру.

По закінченні вищевказаного часу за допомогою плівки, на якій формувався картопляний торт вийняти з салатника приготоване листкове виріб.

Перевернути картопляний закусочний торт з тунцем на плоске блюдо дуже акуратно, потім видалити харчову плівку, прикрасити його рубаною зеленню і дольками лимона, подавати приготовану листкову закуску до столу.