Рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом – незвичайне блюдо з простих продуктів. Воно має тонкий смак, зберігає корисні властивості і безсумнівно порадує ваших близьких.
Інгредієнти
Для рибного фаршу: | |
риба – щука – 1 кг так само можна використовувати лящ, окунь, плотва | |
хліб – 2-3 шматка | |
молоко – для вимочування хліба | |
яйця курячі – 1 шт. | |
сіль, перець – за смаком | |
Для начинки: | |
шпинат – велика жменя | |
гриби свіжі – 10 -12 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
яйце куряче варене – 1 шт. | |
рослинне масло – 3 ст. ложки | |
Для верху рулету: | |
яйце – 1 шт. | |
борошно – 1 ч. ложка | |
панірувальні сухарі – 2-3 ст. ложки | |
Для соусу Бешамель | |
молоко – 2 склянки | |
борошно – 50 гр | |
вершкове масло – 50 гр | |
хрень столовий – 2 ст. ложки | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком |
Страви з риби поживні і смачні. За своїми якостями вони не поступаються м’ясних страв. Але в рибі є велика перевага перед м’ясом, вона набагато легше і швидше засвоюється нашим організмом. За вмістом жиру рибу можна розділити на жирну, середньої жирності і худу. До жирних сортів відносяться лосось, осетри, вугор і деякі види оселедця. Риба середньої жирності — це короп, камбала. Худа риба — щука, окунь, тріска, судак.
Є безліч рецептів рибних страв. Якщо ви терпляча господиня і любите подати родині та гостям щось незвичайне з простих продуктів, тоді цей рецепт для вас. Будемо готувати рулет з фаршу щуки з грибами, запечена в духовці.
Покроковий рецепт
Готуємо рибний фарш.
Ви можете спочатку купити рибне філе, а можете самостійно обробити рибу. Для цього виріжте спинний плавець, зробіть неглибокі надрізи з обох сторін плавця. Візьміть рушник і зачепите плавець, різко потягніть по напрямку від хвоста до голови. Очистіть рибу від луски з допомогою ножа або терки. Після цього зробіть розріз на черевці, і видаліть нутрощі і зябра. Відріжте голову і гарненько промийте рибу холодною водою. Розріжте рибу вздовж навпіл по спині від голови до хвоста, видалите хребетну кістку і залишки дрібних кісток.
Після того як ви заготовили філе, рибу наріжте на шматки, пропустіть через м’ясорубку разом з розмоченим в молоці хлібом. Додайте 1 яйце і добре перемішайте. Далі нам знадобитися серветка силіконова або харчова плівка, можливо у вас є бамбукова серветка, яка використовується для приготування рол. Серветку трохи змастити маслом. Якщо ви будете використовувати бамбукову серветку, постеліть на неї розрізаний поліетиленовий пакет. Розкласти рибний фарш рівним прямокутником завтовшки 2-3 див.
Гриби почистити і промити прохолодною водою. Цибулю дрібно нарізати. На сковороді розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю, через 3 хвилини додати гриби. Тушкувати до готовності. Поки всі смажитися нарізати шпинат, потім закинути його до грибів, тушкувати 3 хвилини, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь.
Варене яйце почистити, дрібно порізати, змішати з грибною начинкою.
Викласти на середину рибного фаршу начинку і розподілити рівним шаром. За допомогою харчової плівки скачати в рулет заготівлю і перекласти на деко, змащене маслом. Збити сирі яйця і додати до нього борошно. Цією сумішшю добре промазати весь рулет, посипати сухарями і поставити в духовку на 30-40 хвилин.
Викладіть рибний рулет на плоску тарілку овальної форми, порізати на шматки. Смачно подавати з соусом Бешамель.
Готуємо соус Бешамель з хріном.
Вершкове масло розтопити в сотейнику, додати борошно. Віночком заважаємо близько 2-х хвилин, поки суміш не загусне. Невеликими порціями вливаємо молоко, на кожному етапі перемішуючи до отримання однорідної маси. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо вінчиком і доводимо на вогні до стану густої сметани, додаємо хрін, ще раз добре перемішуємо і знімаємо з вогню.