Закусочний рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом

Закусочний рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом – незвичайне блюдо з простих продуктів. Воно має тонкий смак, зберігає корисні властивості і безсумнівно порадує ваших близьких.

Інгредієнти

Для рибного фаршу:
риба – щука – 1 кг так само можна використовувати лящ, окунь, плотва
хліб – 2-3 шматка
молоко – для вимочування хліба
яйця курячі – 1 шт.
сіль, перець – за смаком
Для начинки:
шпинат – велика жменя
гриби свіжі – 10 -12 шт.
цибуля – 1 шт.
яйце куряче варене – 1 шт.
рослинне масло – 3 ст. ложки
Для верху рулету:
яйце – 1 шт.
борошно – 1 ч. ложка
панірувальні сухарі – 2-3 ст. ложки
Для соусу Бешамель
молоко – 2 склянки
борошно – 50 гр
вершкове масло – 50 гр
хрень столовий – 2 ст. ложки
сіль – за смаком
перець – за смаком

Як приготувати Закусочний рулет з щуки, фарширований грибами і шпинатом

Страви з риби поживні і смачні. За своїми якостями вони не поступаються м’ясних страв. Але в рибі є велика перевага перед м’ясом, вона набагато легше і швидше засвоюється нашим організмом. За вмістом жиру рибу можна розділити на жирну, середньої жирності і худу. До жирних сортів відносяться лосось, осетри, вугор і деякі види оселедця. Риба середньої жирності — це короп, камбала. Худа риба — щука, окунь, тріска, судак.

Є безліч рецептів рибних страв. Якщо ви терпляча господиня і любите подати родині та гостям щось незвичайне з простих продуктів, тоді цей рецепт для вас. Будемо готувати рулет з фаршу щуки з грибами, запечена в духовці.

Покроковий рецепт

Готуємо рибний фарш.
Ви можете спочатку купити рибне філе, а можете самостійно обробити рибу. Для цього виріжте спинний плавець, зробіть неглибокі надрізи з обох сторін плавця. Візьміть рушник і зачепите плавець, різко потягніть по напрямку від хвоста до голови. Очистіть рибу від луски з допомогою ножа або терки. Після цього зробіть розріз на черевці, і видаліть нутрощі і зябра. Відріжте голову і гарненько промийте рибу холодною водою. Розріжте рибу вздовж навпіл по спині від голови до хвоста, видалите хребетну кістку і залишки дрібних кісток.

Після того як ви заготовили філе, рибу наріжте на шматки, пропустіть через м’ясорубку разом з розмоченим в молоці хлібом. Додайте 1 яйце і добре перемішайте. Далі нам знадобитися серветка силіконова або харчова плівка, можливо у вас є бамбукова серветка, яка використовується для приготування рол. Серветку трохи змастити маслом. Якщо ви будете використовувати бамбукову серветку, постеліть на неї розрізаний поліетиленовий пакет. Розкласти рибний фарш рівним прямокутником завтовшки 2-3 див.

Гриби почистити і промити прохолодною водою. Цибулю дрібно нарізати. На сковороді розігріти олію і обсмажити спочатку цибулю, через 3 хвилини додати гриби. Тушкувати до готовності. Поки всі смажитися нарізати шпинат, потім закинути його до грибів, тушкувати 3 хвилини, періодично помішуючи. Вимкнути вогонь.

Варене яйце почистити, дрібно порізати, змішати з грибною начинкою.

Викласти на середину рибного фаршу начинку і розподілити рівним шаром. За допомогою харчової плівки скачати в рулет заготівлю і перекласти на деко, змащене маслом. Збити сирі яйця і додати до нього борошно. Цією сумішшю добре промазати весь рулет, посипати сухарями і поставити в духовку на 30-40 хвилин.

Викладіть рибний рулет на плоску тарілку овальної форми, порізати на шматки. Смачно подавати з соусом Бешамель.

Готуємо соус Бешамель з хріном.
Вершкове масло розтопити в сотейнику, додати борошно. Віночком заважаємо близько 2-х хвилин, поки суміш не загусне. Невеликими порціями вливаємо молоко, на кожному етапі перемішуючи до отримання однорідної маси. Солимо і перчимо за смаком. Перемішуємо вінчиком і доводимо на вогні до стану густої сметани, додаємо хрін, ще раз добре перемішуємо і знімаємо з вогню.