Відмінне блюдо для святкового застілля – холодець або холодець! Основним інгредієнтом в ньому є відварна курятина. Просто робити і зручно подавати!

Інгредієнти
| Куряча грудка – 1 штука | |
| Морква – 1 штука | |
| Цибуля – 1 штука | |
| Зелений горошок – 150 г консервований | |
| Желатин – 10 г | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець горошком – 3-4 штуки | |
| Лавровий лист – 1 штука |
Пропонуємо вам зробити до святкового столу холодець у спеціальних силіконових формочках (спрощена форма холодцю). Зазвичай такі форми використовуються для приготування кексів або мафінів. Заздалегідь для такого заливного потрібно відварити курячу грудку. Разом з курячою грудкою відварити велику моркву і ріпчасту цибулю. Овочі для варіння обов’язково потрібно очистити. Коли вода в каструлі з інгредієнтами закипить, видалити пінку. У каструлю з курячою грудкою, морквою і цибулею всипати за смаком сіль. В кінці варіння додати перець горошком, лавровий лист.
Готові інгредієнти викласти на тарілку, щоб вони охололи. Цибулю можна викинути, він нам не знадобиться. А отриманий курячий бульйон процідити через марлю або дрібне сито. Курячий бульйон теж остудити до теплого стану. У 500 мл теплої курячого бульйону додати 10 г желатину, перемішати. Поставити на вогонь і довести на слабкому вогні до кипіння. Але кип’ятити желатин не потрібно, його крупинки мають лише повністю розчинитися. Коли зробите всю цю роботу, можете приступати до формування заливного у формочках. Заливне набагато простіше, ніж холодець, менше клопоту і економія часу.
Покроковий рецепт

Відварну моркву спочатку нарізати на кружечки. Можна, використовуючи форму для печива, вирізати зірочки. Морква викладаємо на дно силіконової форми.

Курячу грудку ріжемо у формі дрібних шматочків. Викладаємо куряче м’ясо у формочки.

Далі поміщаємо на курячий шар по столовій ложці консервованого зеленого горошку.

Заливаємо інгредієнти в формочках желатином.

Відправляємо формочки на полицю холодильника приблизно на 2 години. За цей час наше заливне з куркою встигне застигнути.

Апетитне заливне з куркою, морквою і зеленим горошком готово! Подати його до столу можна на листках свіжого салату, так воно буде виглядати оригінальніше. Приємного вам застілля!
