На овочевому бульйоні смак набагато ніжніше і колір прозоріше ніж на м’ясному. Можна їсти і на дієті, не боятися за свою фігуру.
Інгредієнти
Мова свинячий – 1 шт. | |
яйце – 1 шт. | |
цибуля – 1 шт. | |
морква – 1 шт. | |
овочевий бульйон – 1 літр | |
желатин – 1 пачка | |
сіль, перець, спеції – за смаком |
Мене завжди чомусь лякало це болюдо, хоча мова дуже люблю в салатах і просто відвареному вигляді. Але прийшов час і я зважилася. Поділюся з Вами не хитрим рецептом, особливо стане в нагоді молодим матусям, таким як я, які готують прикорм дітям з овочів, відвар ж шкода виливати, а ось до заливного згодиться.
Покроковий рецепт
Мова добре помити і замочити в холодній воді на 15 хвилин, щоб вийшла кров
Приготувати овочевий бульйон, у мене основа від прикорму малюка, гарбуз, цаетная капуста, картопля.
Мова ставимо варитися на 1-1.5 до готовності. Готовність перевіряємо проколюючи кінчик язика, якщо плавно входить ножа, то готовий.
Різко обдаємо холодною водою і чистимо.
Виймаємо з бульйону овочі і додаємо цибулю і моркву, лавровий лист і улюблені спеції. Варимо до готовності моркви, додаємо желатин і проціджуємо.
Викладаємо мова шматочками, моркву і варене яєчко в тарілку або судок, як зробила я. Дуже зручно в судках і до обіду на роботу, і місця в холодильнику менше займає. Заливаємо бульйоном.
Залишаємо на столі поки не охолоне бульйон і потім відправляємо в холодильник на кілька годин до повного застигання.
Ось така прозора краса. Корисна і дуже смачна у нас вийшла.
Приємного апетиту!