Заливне з язика з овочами

Заливне з язика з овочами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Заливне з язика з морквою, горщиком.

Інгредієнти

Суміш для заливного – 1 пакет
Мова – 3 шт. середнього розміру (свинячий)
Листя салату – 1-2 шт.
Оливки – 10 шт.
Маслини – 10 шт.
Зелений горошок – жменя
Морква – 1 шт. маленька

Як приготувати Холодець з мови з овочами

Знайшла цей рецепт у старій кулінарній книзі. Рецепт не відрізняється своєю новизною. Тут більше хочеться показати метод оформлення холодцю. Я вирішила приготувати і результат мене не розчарував. Мяско виходить смачним і готується без всяких заморочок. Дуже легка, смачна, ефектна закуска під міцні спиртні напої.

Не менш смачно це страва з морепродуктів. Наприклад, крабові палички, креветки, сьомга і зелень. Можна зробити з кукурудзою, яйцем і яловичиною, справа смаку.

Покроковий рецепт

Відварити мову.

Розчинити суміш желатину з приправами згідно інструкції на упаковці. Цю суміш вилити в готовий охолоджений до кімнатної температури бульйон.

З вареної моркви зробити зірочки. Мова нарізати кубиками. Маслини нарізати кружечками.

На дно форми (я взяла пластиковий стакан, т. к. спеціальної форми у мене немає, та й форма заливного виходить цікава) викладаємо моркву і зелень. Залити 1-2 ст. л. приготовленої суміші (так щоб приховувало). Поставити на холод до моменту застигання (це відбувається швидко т. к. об’єм суміші зовсім невеликий).

Застигло. Знову дістаємо і зверху викладаємо горошок, мову, маслини, оливки.

Знову заливаємо желатиновою сумішшю. Оливки і маслини спливуть, а на дні залишаться горошок і м’ясо. Знову поставити в холодильник до моменту застигання.
Я роблю це на ніч.

Підготувати блюдо, виклавши на нього листя салату.
Стаканчики опустити в теплу воду на пару секунд (щоб заливне підтануло і легше відійшло від стінок) і перевернути на тарілку. Прикрасити гілочкою кропу або петрушки.
Пригощайтеся! Приємного апетиту!