Заливне з язика з морквою, горщиком.
Інгредієнти
Суміш для заливного – 1 пакет | |
Мова – 3 шт. середнього розміру (свинячий) | |
Листя салату – 1-2 шт. | |
Оливки – 10 шт. | |
Маслини – 10 шт. | |
Зелений горошок – жменя | |
Морква – 1 шт. маленька |
Знайшла цей рецепт у старій кулінарній книзі. Рецепт не відрізняється своєю новизною. Тут більше хочеться показати метод оформлення холодцю. Я вирішила приготувати і результат мене не розчарував. Мяско виходить смачним і готується без всяких заморочок. Дуже легка, смачна, ефектна закуска під міцні спиртні напої.
Не менш смачно це страва з морепродуктів. Наприклад, крабові палички, креветки, сьомга і зелень. Можна зробити з кукурудзою, яйцем і яловичиною, справа смаку.
Покроковий рецепт
Відварити мову.
Розчинити суміш желатину з приправами згідно інструкції на упаковці. Цю суміш вилити в готовий охолоджений до кімнатної температури бульйон.
З вареної моркви зробити зірочки. Мова нарізати кубиками. Маслини нарізати кружечками.
На дно форми (я взяла пластиковий стакан, т. к. спеціальної форми у мене немає, та й форма заливного виходить цікава) викладаємо моркву і зелень. Залити 1-2 ст. л. приготовленої суміші (так щоб приховувало). Поставити на холод до моменту застигання (це відбувається швидко т. к. об’єм суміші зовсім невеликий).
Застигло. Знову дістаємо і зверху викладаємо горошок, мову, маслини, оливки.
Знову заливаємо желатиновою сумішшю. Оливки і маслини спливуть, а на дні залишаться горошок і м’ясо. Знову поставити в холодильник до моменту застигання.
Я роблю це на ніч.
Підготувати блюдо, виклавши на нього листя салату.
Стаканчики опустити в теплу воду на пару секунд (щоб заливне підтануло і легше відійшло від стінок) і перевернути на тарілку. Прикрасити гілочкою кропу або петрушки.
Пригощайтеся! Приємного апетиту!