Інгредієнти вказані для форми діаметром 26 сантиметрів

Інгредієнти
| Борошно – 200 гр. | |
| Масло вершкове – 75 гр. | |
| Яйце – 1 шт. | |
| Цукор – 50 гр. | |
| Розпушувач – 1 ч. л | |
| Сіль – 1/2 ч. л | |
| Сливи – 17 шт. для начинки | |
| Сметана 20 % жирності – 300 гр. для начинки | |
| Яйце – 1 шт. для заливки | |
| Цукор – 150 гр. для заливки | |
| Борошно – 1 ст. л для заливки |
Довго шукала рецепт приготування заливного пирога, на жаль, нічого підходящого знайти не вдалося. У цьому рецепті описую свій варіант випічки помірно солодкого пирога з невеликою кислинкою.
Покроковий рецепт

Духовку поставити розігріватися до температури 190 ° С.Всі інгредієнти для приготування тіста змішати, сформувати кулю, при необхідності можна збільшувати кількість борошна. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, тісто стане більш еластичним.

Сливи помити, порізати на половинки і видалити кісточки.

Форму застелити пергаментом. З тіста розкачати тонкий пласт і викласти його у форму, формуючи бортики. Наколоти виделкою основу, для того, щоб вона не піднімалася.


Основу для пирога поставити подпекаться на 10 хвилин при температурі 190 градусів. Для заливки змішати сметану, борошно, яйця і цукор міксером. Вийде консистенція рідкої сметани. На подпеченую основу покласти сливи і залити сумішшю для заливки.

Поставити випікатися пиріг при температурі 190 ° С на 40-50 хвилин, в залежності від духовки. Готовий пиріг охолодити перед подачею.
