Інгредієнти вказані для форми діаметром 26 сантиметрів
Інгредієнти
Борошно – 200 гр. | |
Масло вершкове – 75 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Цукор – 50 гр. | |
Розпушувач – 1 ч. л | |
Сіль – 1/2 ч. л | |
Сливи – 17 шт. для начинки | |
Сметана 20 % жирності – 300 гр. для начинки | |
Яйце – 1 шт. для заливки | |
Цукор – 150 гр. для заливки | |
Борошно – 1 ст. л для заливки |
Довго шукала рецепт приготування заливного пирога, на жаль, нічого підходящого знайти не вдалося. У цьому рецепті описую свій варіант випічки помірно солодкого пирога з невеликою кислинкою.
Покроковий рецепт
Духовку поставити розігріватися до температури 190 ° С.Всі інгредієнти для приготування тіста змішати, сформувати кулю, при необхідності можна збільшувати кількість борошна. Прибрати в холодильник на 30 хвилин, тісто стане більш еластичним.
Сливи помити, порізати на половинки і видалити кісточки.
Форму застелити пергаментом. З тіста розкачати тонкий пласт і викласти його у форму, формуючи бортики. Наколоти виделкою основу, для того, щоб вона не піднімалася.
Основу для пирога поставити подпекаться на 10 хвилин при температурі 190 градусів. Для заливки змішати сметану, борошно, яйця і цукор міксером. Вийде консистенція рідкої сметани. На подпеченую основу покласти сливи і залити сумішшю для заливки.
Поставити випікатися пиріг при температурі 190 ° С на 40-50 хвилин, в залежності від духовки. Готовий пиріг охолодити перед подачею.