У дні нестрогого посту теж хочеться солоденького. Чому б не порадувати себе і своїх близьких пісним вишневим пирогом?
Інгредієнти
борошно – 400 гр. | |
масло рослинне – 1 ст. | |
цукор – 280 гр. | |
вишня – 600 гр. | |
ванілін – 1 упаковка | |
сіль – 1 щіпка | |
какао – 30 гр. | |
кориця – 1/4 ч. л. | |
вода – 150 мл знадобиться якщо ягоди свіжі або заморожені | |
розпушувач – 1 упаковка | |
манна крупа – 1 ст. л. |
Пиріг зі свіжими, замороженими або консервованими у власному соку вишневими ягідками прикрасить тихе сімейне чаювання, дитяче свято, урочисте застілля. Доречний він буде і в пісні дні.
Приготування тортика займе деякий час, але результат не змусить пожалкувати про час, проведений на кухні.
Покроковий рецепт
1. Збираємо зазначені продукти, щоб все було під рукою.
2. Етапи приготування пирога залежать від наявних ягід. Якщо в наявності готова вишня без кісточок в сиропі, її достатньо просто процідити (виливаємо у велике сито, залишаємо стікати). Зі свіжих ягід виймаємо кісточки, закладаємо в каструльку. Додаємо воду, 200 гр. цукру, ванілін, ставимо на вогонь. Через 7 хвилин, проціджуємо, остуджуємо.
3. Готуємо тісто: борошно, масло, корицю, розпушувач, сіль. Все перемішуємо до однорідності.
4. Вливаємо сироп від ягід, вимішуємо.
5. У керамічну форму виливаємо 1/2 тестової маси, зверху засипаємо ягоди.
6. Рівномірно накриваємо другою половиною маси.
7. Торт витримуємо в духовці 35 – 40 хвилин при 180 – 190 градусах.
8. Готуємо глазур: у сотейнику з’єднуємо какао і 50 мл води, додаємо ложку манки. Проварюємо до загустіння (буквально 1 – 2 хвилини).
9. Вийшла глазур’ю покриваємо тортик, прикрашаємо вишеньками.