Інгредієнти
Груша – 1 шт. (твердих сортів) | |
Млинці – 2-3 шт (в залежності від розмірів млинців) | |
Сир Брі – 30 г | |
Кедрові горішки – 2 чайні ложки | |
Сироп – 1 – 2 столові ложки (або мед-за смаком) | |
Вершкове масло – 10 г |
Що можна приготувати з груші? Особливо якщо у вас намічається романтичний вечір або звана вечеря. А може ви просто хочете здивувати своїх близьких… позбавиться від груш на кухні або не доеденных млинців? Ось простий рецепт – груша з млинцями. Груша нафарширована сиром і кедровими горішками. Ніжний сир з білою цвіллю як не можна до речі підходить і ідеально поєднується з грушею. За смаком можна додати сироп або рідкий мед. Як горішків, краще використовувати кедрові. Ну, або кешью, вони більш м’які з горіхів. Якщо груша вийшла занадто солодким, можна полити її лимонним соком. Але не переборщіть!
Груша – дивовижний фрукт, так як в залежності від сорту, смак страви може суттєво змінюватися. Тому при виборі груші будьте уважні, так як одні гарні для десертів, інші для салатів, а треті для м’ясних страв. У даному рецепті беріть грушу твердих стільників, так як в процесі готування вона буде запікатися. У мене груша “каліфорнія”, але вона не стигла і досить жорстка. На додаток до страви можна подати кульки морозива. Дуже смачно! Кількість інгредієнтів розрахована на 1 порцію.
Покроковий рецепт
Грушу гарненько промити, нарізати кружками, товщиною приблизно 1 – 1,5 см. Сир розгорнути, нарізати невеликими кубиками (приблизно – 1 см).
Залізниці формочкою для печива вирізати серцевину у кожного гуртка груші.
Більшою формочкою для печива вирізати з млинців гуртки (я вирізала різного розміру). Кількість млинцевих кіл повинна збігатися з кількістю шматочків груші.
Вогнетривке блюдо або залізну форму змастити вершковим маслом. Зібрати блюдо, викладаючи у форму почергово грушу, в порожнистий центр груші – шматочки сиру, кедрові горішки і трохи меду. Накрити все гуртком млинця. Потім процедуру повторити: груша, сир з медом і кедровими горішками, млинець і так далі. При збірці необхідно дотримуватися форму груші. Ось що у нас виходить.
Тепер закриваємо грушу верхівкою і ставимо в духовку. Запікати грушу з сиром і кедровими горішками при температурі 180 градусів близько 10 хвилин на середньому рівні. (Якщо груша почне зверху горіти, можна накрити її пекарської папером або спустити на рівень нижче).
Подавати грушу на стіл теплою, прикрасивши страву гуртками млинців, горішками і сиропом. До фаршированої груші можна подати кульку морозива. Приємного апетиту!