Запечена груша з сиром і горіхами

Запечена груша з сиром і горішками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Грушу гарненько промити, нарізати кружками, товщиною приблизно 1 – 1,5 см. Сир розгорнути, нарізати невеликими кубиками (приблизно – 1 см).

Залізниці формочкою для печива вирізати серцевину у кожного гуртка груші.

Більшою формочкою для печива вирізати з млинців гуртки (я вирізала різного розміру). Кількість млинцевих кіл повинна збігатися з кількістю шматочків груші.

Вогнетривке блюдо або залізну форму змастити вершковим маслом. Зібрати блюдо, викладаючи у форму почергово грушу, в порожнистий центр груші – шматочки сиру, кедрові горішки і трохи меду. Накрити все гуртком млинця. Потім процедуру повторити: груша, сир з медом і кедровими горішками, млинець і так далі. При збірці необхідно дотримуватися форму груші. Ось що у нас виходить.

Тепер закриваємо грушу верхівкою і ставимо в духовку. Запікати грушу з сиром і кедровими горішками при температурі 180 градусів близько 10 хвилин на середньому рівні. (Якщо груша почне зверху горіти, можна накрити її пекарської папером або спустити на рівень нижче).

Подавати грушу на стіл теплою, прикрасивши страву гуртками млинців, горішками і сиропом. До фаршированої груші можна подати кульку морозива. Приємного апетиту!